SCENIC VISION H2-TECH

SCENIC VISION H2-TECH

mai mult decât un concept car

Renault Scenic Vision H2-Tech

TRANSFORMAREA VEHICULELOR VIITORULUI

Scenic Vision H2-Tech este un concept car cu motorizare electrică și autonomie extinsă generată de hidrogen. Din punct de vedere al mediului înconjurător, siguranței și incluziunii, este o dovadă a angajamentelor Renault privind dezvoltarea strategică sustenabilă.


Cu accent pe design și elemente inovatoare, Scenic Vision H2-Tech utilizează mai ales materiale reciclate și reciclabile, care deschid o nouă eră a mobilității.

din culisele proiectului

primul

concept car H₂-Techhibrid electric cu hidrogen

95 %

reciclabilăinclusiv bateria

70 %

materiale reciclabile

24 %

extra vizibilitate

design centric

Design responsabil

Prin îmbinarea designului cu eficiența, accesibilitatea și sustenabilitatea ecologică, Scenic Vision H2-Tech explorează o nouă viziune a mobilității. Scenic Vision H2-Tech relansează moda formelor generoase, cu linii curbate și bine evidențiate.

environment centric

design responsabil

95% dintre materialele utilizate de Scenic Vision H2-Tech concept car, inclusiv bateria, sunt reciclabile. 70% dintre materialele utilizate în habitaclul acestui concept car au fost deja reciclate. 100% dintre materialele habitaclului care vin în contact cu pasagerii au fost reciclate.

MOTORIZARE HIBRIDĂ:

HIDROGEN, ELECTRIC

plăcerea de a conduce un vehicul electric și autonomia extinsă asigurată de hidrogen

motor electric de nouă generație

Motorul electric sincron cu rotor bobinat, de nouă generație, dezvoltă o putere de 160 kW, fără a utiliza metale rare. Bateria reciclabilă, de 40 kWh, fabricată în Franța, are greutatea înjumătățită și este mai accesibilă și mai compactă decât cea a unui vehicul electric echivalent.

autonomie extinsă

Pila de combustie de 16 kW completează bateria cu o capacitate de 40 kWh și mărește autonomia. Cu o oprire, mai scurtă de 5 minute, pentru a alimenta cu hidrogen obținut din surse ecologice, beneficiezi de o autonomie de 800km, fără să fie nevoie de încărcare. Astfel, amprenta de carbon este redusă.

condu fără restricții

Autonomie maximizată cu ajutorul hidrogenului. Poți beneficia de toate avantajele motorizării electrice, cu accelerații instantanee, un nivel de zgomot redus și fără vibrații. Vehiculul elimină doar apă - deci nu vei polua în timpul deplasării.

safety centric

Asistent pentru siguranță

90% dintre accidente au drept cauză erorile umane și condițiile dificile de deplasare. Sistemul Safety Coach ajută șoferul să anticipeze zonele și manevrele riscante. Alături de sistemele standard de siguranță de la bord, acesta ajută la reducerea numărului de accidente cu până la 70%.

heart rate sensor - Renault Scenic Vision H2-Tech

MONITORIZAREA SĂNĂTĂȚII

Un senzor de ritm cardiac este instalat la volan și o cameră video care detectează semnele de oboseală sau amețeală în timpul condusului.

accelerator pedal - Renault Scenic Vision H2-Tech

PEDALĂ DE ACCELERAȚIE TACTILĂ

Pedala vibrează atunci când este identificat un pericol, pentru a atenționa șoferul să ridice piciorul de pe accelerație. 

controlled driving - Renault Scenic Vision H2-Tech

CONDUS CONTROLAT

Senzorii plasați în mașină analizează diferiți parametri (accelerări, finețea condusului, lipsa atenției, viteza etc.) În cazul unor situații periculoase, se va apela la serviciul Safety Coach pentru intervenție.

visibility improved by 24% - Renault Scenic Vision H2-Tech

VIZIBILITATE ÎMBUNĂTĂȚITĂ CU 24%

Atunci când imaginile provenite de la camera video din față sunt proiectate pe afișajul transparent al tabloului de bord, capota dispare din câmpul vizual al șoferului. Scenic Vision H2-Tech aduce un beneficiu real. Asigură o vizibilitate îmbunătățită cu 24%, pentru o experiență la volan mai sigură și mai specială.

human centric

Renault Scenic Vision H2-Tech Jean Michel Jarre

SPUND EXPERIENCE

Scenic Vision H2-Tech marchează începutul unui parteneriat între Renault și muzicianul și cercetătorul de sunet de renume internațional, Jean-Michel Jarre.


„Ideea este să descoperim într-un fel care este ADN-ul sonor al brandului, să avem o semnătură Renault memorabilă”.

10 ECRANE CU WIDGETURI CONFIGURABILE

10 ecrane adaptabile, intuitive și configurabile permit afișarea diferitelor funcții, cum ar fi temperatura, pulsul cardiac, muzica, multimedia etc.

reglare scaun/suport pentru gambă - Renault Scenic Vision H2-Tech
reglare scaun/suport pentru gambă
indicator pentru baterie - Renault Scenic Vision H2-Tech
indicator pentru baterie
poluare - Renault Scenic Vision H2-Tech
poluare
funcții vitale - Renault Scenic Vision H2-Tech
funcții vitale
temperatură în habitaclu - Renault Scenic Vision H2-Tech
temperatură în habitaclu
muzică - Renault Scenic Vision H2-Tech
muzică
video - Renault Scenic Vision H2-Tech
video
navigație - Renault Scenic Vision H2-Tech
navigație
Renault Scenic Vision H2-Tech
  • post de conducere ergonomic
   post de conducere ergonomic

   Postul de conducere ergonomic se adaptează la silueta șoferului și asigură o poziție optimă la volan. Acesta se deplasează odată cu scaunul șoferului.

  • fără tablou de bord

   Ca o continuare a parbrizului, un ecran transparent împărțit în două părți, pentru șofer și pentru pasager, înlocuiește tabloul de bord.

  • purificator de aer

   Fantele de ventilație de pe uși furnizează aer purificat în habitaclu.

  • Sunet de relaxare în tetieră
   Sunet de relaxare în tetieră

   Nu trebuie să mai întorci capul sau corpul pentru a discuta cu ceilalți pasageri. Fiecare tetieră are propriul difuzor și chiar propria cameră video, care afișează o imagine pe ecran!

oferte speciale

Vrei să treci de la etapa de concept car la realitate?

concept car - Renault

gama noastră de concept cars

Descoperă întreaga gamă de concept cars Renault.

new range - Renault

descoperă noua gamă Renault

Electric, hibrid sau hibrid plug-in... Alege autoturismul Renault potrivit pentru tine.

95% reciclabil: în conformitate cu Directiva Europeană 2005/64/CE  privind omologarea autovehiculelor în ceea ce privește posibilitățile de reutilizare, reciclare și recuperare a acestora și în concordanță cu urmărirea surselor de reciclare existente pentru piese și materiale scoase din uz. 70% materiale reciclate: Renault Scenic Vision nu folosește materii prime și conține 70% materiale reciclate provenite din canalele de reciclare existente sau din canale viitoare în curs de dezvoltare pentru 2030+. Acesta este unul dintre principalele puncte de Circular Design utilizate în viitoarele noastre vehicule. Primul concept car H2-tech: conform unui studiu comparativ intern din martie 2022, acesta este primul concept car care prezintă o celulă de combustibil de 16 kW pe o mașină de pasageri care extinde autonomia bateriei electrice de 40 kWh (range extender).