motorizare E-Tech 100% electricScenic E-Tech 100% electric

Beneficiind de o platformă specială și soluții inovatoare, Renault Scenic E-Tech 100% electric combină perfect autonomia, plăcerea de a conduce și performanțele.

Motorul electric, proiectat pentru a nu conține metale rare, este fabricat în Franța. Vehiculul este rezultatul unui proces sustenabil de design și beneficiază de un ecosistem de producție european.

Combinația ideală între respectul pentru mediu și performanțele tehnice, pentru o experiență electrică optimizată.

motorizare E-Tech 100% electric

220 CP

disponibil și în versiunea de 170 CP

consum începând de la

16,8 kWh

/100 kmversiune cu autonomie mare (87 kWh) - versiune cu autonomie standard (60 kWh) de la 16,3 kWh/100

până la

625 km

autonomieconform normelor WLTP

4 motive principale pentru a alege un vehicul electric

Modelul Scenic E-Tech 100% electric poate fi încărcat oriunde, folosind curent alternativ sau continuu, o priză de uz casnic sau o stație de încărcare rapidă. află mai multe
Cu autonomie de 625 km în ciclu WLTP¹, conduci mai mult și mai economic.află mai multe
Instalează propria stație de încărcare la domiciliu, cu Mobilize Power Solutions. Și comandă gratuit cartela de încărcare Mobilize, pentru a încărca rapid pe traseu. (indisponibil momentan în România)află mai multe
Scenic E-Tech 100% electric redefinește plăcerea de a conduce - direcție stabilă și precisă, greutate redusă și centru de greutate coborât, toate acestea sporind performanțele dinamice.află mai multe

¹procedura de certificare în ciclu combinat (Worldwide Light Test Procedure).

condu fără compromisuri

Platformă - Renault Scenic E-Tech 100% electric

platformă electrică

Platforma modulară CMF-EV a lui Renault Scenic E-Tech 100% electric și configurațiile sale inovatoare, oferă o optimizare a greutății și un centru de greutate foarte scăzut. Acest lucru îți oferă un condus mai dinamic și mai receptiv.

Plăcerea de a conduce - Renault Scenic E-Tech 100% electric

plăcerea de a conduce

Cu motorul electric care generează o putere de 160 kW, adică 220 CP, modelul Scenic E-Tech 100% electric oferă un comportament rutier dinamic și sigur, indiferent de călătorie.

Direcția precisă - roțile împinse în cele 4 colțuri ale caroseriei - și ruliul redus al caroseriei asigură agilitate și o ținută de drum excelentă. Deții controlul la volan.

Confort la volan - Renault Scenic E-Tech 100% electric

confort la volan

Platforma electrică a modelului Scenic E-Tech 100% electric, cu ampatament mai lung și ecartament mai mare, oferă un plus de stabilitate și confort la volan. În habitaclu, pasagerii beneficiază de mai mult spațiu interior, datorită și podelei plate, și de senzația de relaxare creată de izolarea fonică (tehnologie de izolare între baterie și habitaclu brevetată de Renault, care diminuează nivelul vibrațiilor și zgomotul la rulare).

autonomie în modul electric potrivită cu călătoriile tale

Performanțe - Renault Scenic E-Tech 100% electric

performanțe în modul electric

Scenic E-Tech 100% electric îți permite să te deplasezi 370 de km pe autostradă cu o încărcare completă a bateriei. Acest lucru este posibil datorită designului centrat pe autonomie, motorului extrem de eficient și gestionării inteligente a consumului.

Frânare cu recuperarea energiei - Renault Scenic E-Tech 100% electric

frânare cu recuperarea energiei

Cu ajutorul sistemului de recuperare a energiei, modelul Scenic E-Tech 100% electric încarcă bateria dacă încetinești sau apeși pedala de frână. Cele 4 niveluri de frânare cu recuperarea energiei, accesibile prin intermediul padelelor de pe volan, iau în considerare condițiile de trafic sau obiceiurile șoferului, crescând în mod eficient autonomia în modul electric*.

*indisponibil în versiunea Evolution

Gestionare regim termic - Renault Scenic E-Tech 100% electric

pompă de căldură

Pompa de căldură, disponibilă în echiparea standard, este dublată de un sistem de recuperare a energiei de la motor și baterie, pentru a îmbunătăți autonomia modelului Scenic E-Tech 100% electric și a asigura confortul termic al pasagerilor, indiferent de condițiile meteo. Extrem de util pe timp de iarnă.

Widget autonomie - Renault Scenic E-Tech 100% electric

ține cont de autonomie

Pe tabloul de bord ai la dispoziție un widget pentru asistență mai eficientă la deplasările în oraș și pe autostradă. Acesta te ajută să vezi autonomia estimată ținând cont de stilul de condus și nivelul de încărcare a bateriei modelului tău Scenic.

încărcare flexibilă

Încărcare CA - Renault Scenic E-Tech 100% electric

încărcare CA (curent alternativ)

Cu ajutorul încărcătorului de 22 kW¹, poți încărca rapid și de oriunde modelul Renault Scenic E-Tech 100% electric. Fiecare oprire poate fi o oportunitate de încărcare: recuperează până la 50% din autonomie în ~2h². Nicicând nu a fost atât de simplu să ajungi unde dorești.

¹disponibil opțional

²în funcție de baterie

află detalii despre soluțiile de încărcare
Încărcare CC - Renault Scenic E-Tech 100% electric

încărcare CC (curent continuu)

Renault Scenic E-Tech 100% electric este perfect pentru călătorii, deplasări și vacanțe lungi. Cu ajutorul sistemului de încărcare rapidă CC, compatibil cu rețelele europene de încărcare, vehiculul poate recupera până la 2 ore de autonomie pe autostradă, în 30 de minute*. 

Bateria „cu autonomie mare” oferă o curbă de putere îmbunătățită, mai stabilă în timp. Încărcarea rapidă de la 15 la 80%, pentru a recupera 57 kWh, durează numai 37 de minute.

 

*stație de încărcare rapidă de 150 kW CC, pentru 2 ore de autonomie pe autostradă cu o viteză medie de 110 km/h.

Instrumente pentru încărcare - Renault Scenic E-Tech 100% electric

optimizarea condusului în modul electric

Profită de funcțiile cu conectare online destinate condusului unui vehicul electric: modelul Scenic E-Tech 100% electric oferă posibilitatea de precondiționare a temperaturii bateriei, pentru a scurta timpul de încărcare. Cu planificarea traseului pe Google Maps, inclusiv selectarea stațiilor de încărcare, vehiculul adaptează automat temperatura bateriei, pentru a maximiza puterea de încărcare, și îți sugerează procentual cât să încarci. Ideal pentru optimizarea călătoriilor pe timp de iarnă.

află detalii despre planificatorul de traseu pentru călătorii în modul electric

baterii: selecție personalizată

Avantaje - Renault Scenic E-Tech 100% electric

o gamă proiectată pentru toate tipurile de utilizatori

Pentru modelul Scenic sunt disponibile baterii de 2 capacități:

- Bateria de 87 kWh cu autonomie extinsă pentru EV87, de până la 625 km (norme WLTP). Perfectă pentru orice tip de călătorie, inclusiv până la 370 km pe autostradă, fără încărcare suplimentară (cu bateria încărcată complet la plecare).

- bateria de 60 kWh cu autonomie extinsă pentru EV60, potrivită pentru utilizare zilnică, cu autonomie de până la 430 km (norme WLTP) și posibilitatea de rulare pe autostradă, dacă este necesar.

Experiență și posibilitate de reparare - Renault Scenic E-Tech 100% electric

posibilitate de reparare și durabilitate

Bateria, special adaptată pentru platforma AMPR MEDIUM, este proiectată ecologic, pentru a permite repararea și reciclarea.

Experiența în domeniul electric acumulată de Renault în peste 10 ani ne permite să maximizăm durata de utilizare a bateriei, care este garantată timp de 8 ani sau 160.000 km.

 

* Baterie alcătuită din 12 module care pot fi înlocuite în mod independent, în peste 20 de centre de reparații din Europa.

Siguranță - Renault Scenic E-Tech 100% electric

siguranță, pentru intervenții rapide

Bateria este asigurată prin mai multe sisteme specifice, care permit realizarea cu ușurință a oricăror intervenții necesare.

„Accesul pentru pompieri” permite serviciilor de urgență să stingă un eventual incendiu la baterie în doar câteva minute.

Comutatorul SD deconectează bateria de la rețeaua de înaltă tensiune pentru a asigura echipelor de intervenție siguranță electrică.

află mai multe despre comutatorul SD
Reciclabilitate - Renault Scenic E-Tech 100% electric

reciclare și recondiționare

La sfârșitul perioadei de utilizare a vehiculului, în funcție de starea acestuia, bateria poate fi recondiționată, reutilizată pentru stocarea de energie în alte scopuri sau reciclată. Peste 90% din cantitatea de cobalt, nichel și litiu va fi reciclată în buclă închisă* pentru a produce baterii noi.

 

* Reciclarea în buclă închisă a peste 90% din cantitatea de cobalt, nichel și litiu este organizată de The Future Is NEUTRAL (o filială a Grupului Renault specializată în economia circulară) și partenerii săi și ar trebui implementă până în 2027.