avantajele unui vehicul Renault E-Tech 100% electric

rentabil

Vehiculele Electrice sunt mai puțin costisitoare, energia electrică costând mai puțin decât combustibilul. Întreținerea este, de asemenea, cu până la 30% mai ieftină pentru un vehicul electric datorită designului mai simplu.

silențios și dinamic

Condusul unei mașini electrice îți oferă un confort incontestabil. Agilitate în reacții și accelerație lină și silențioasă, ce asigură o călătorie relaxată.

protejează mediul

Mașina electrică nu poluează în timpul utilizării. Deoarece nu utilizează combustibili fosili, emisiile de CO₂ și poluanții atmosferici sunt reduse semnificativ pe tot parcursul vieții sale. Emisiile provin exclusiv din fabricarea vehiculului.

rentabil

Costurile de funcționare ale unui vehicul electric sunt, în medie, de trei ori mai mici decât în cazul unui vehicul cu combustie.


Dat fiind că o încărcare completă costă mai puțin decât un rezervor de combustibil și ai posibilitatea de a obține subvenții de la stat, vehiculul electric este cea mai rentabilă alegere pentru viața de zi cu zi.


Pentru a parcurge 100 km, un motor electric consumă între 15 kWh și 20 kWh, adică aproximativ 4 € (cu un cost mediu de 0,25 €/kWh în Europa).


Pentru aceeași distanță, un vehicul cu combustie consumă în medie 6,5 litri, adică un cost mediu de 12,50 euro, dacă prețul combustibilului este de 1,90 euro pe litru.

E-Tech 100% electric - subvenții pentru achiziționare - Renault

subvenții pentru achiziționare

Bonusul ecologic (până la 11.400 € pentru un autoturism prin programul Rabla Plus), bonusul de conversie și alte subvenții regionale, în funcție de locul de domiciliu, pot fi aplicate în timpul achiziționării unei mașini complet electrice.

E-Tech 100% electric - costuri de întreținere - Renault

costuri de întreținere reduse

O mașină electrică nu are filtru de ulei, curele sau bujii. Motorul este mai simplu și conține mai puține piese.

Astfel, întreținerea unui vehicul electric este cu până la 30% mai ieftină decât cea a unui vehicul cu motor cu combustie (în primii 3 ani).

E-Tech 100% electric - revânzare mașină electrică

revânzare mai ușoară

Mașina electrică este un vehicul fiabil, cu o baterie care poate continua să funcționeze mulți ani cu un kilometraj extins. Bateriile noastre sunt garantate timp de 8 ani și 160.000 km. Este, de asemenea, un vehicul foarte căutat pe piața actuală și este ușor de revândut.

E-Tech 100% electric - avantaje comerciale

o investiție pentru firme

Pe lângă avantajele practice și ecologice, o mașină de serviciu complet electrică are și un avantaj economic.

 

Beneficii fiscale, impozite mai mici în multe țări, mai puține taxe, prime de asigurare reduse și multe altele. Pe scurt, o investiție inteligentă pentru firma ta.

silențios și dinamic

Conducerea unui vehicul electric oferă performanțe ridicate, o deplasare lină, fără vibrații, mirosuri sau zgomot al motorului.

E-Tech 100% electric - plăcerea de a conduce - Renault

silențios pe drum

Motorul electric nu face zgomot. Fără zgomote deranjante în habitaclu, te poți relaxa și bucura și mai mult de vehicul!

performanță pe drum

Vehiculele Electrice oferă o pornire mai promptă și o accelerare mai dinamică decât vehiculele cu motor termic.

 

Accelerația promptă și lipsa schimbării treptelor de viteză asigură o deplasare lină și plăcută.

protejează mediul

Grație faptului că nu emite CO2 în timpul utilizării și folosește energii regenerabile și baterii reciclabile, vehiculul electric este un vehicul al viitorului.

E-Tech 100% electric - consum - Renault

consum

Când încetinești sau oprești, vehiculul electric nu consumă energie, spre deosebire de un motor termic care poate consuma până la 1 L/h.

În plus, cu o eficiență de aproximativ 90% și recuperarea energiei în timpul frânării, motorul electric este mult mai economic în timpul fazelor multiple de oprire-repornire în ambuteiaje.

E-Tech 100% electric - emisii - Renault

emisii

Zero. Emisii zero în timpul utilizării. Fără CO2 sau poluanți atmosferici* nocivi pentru sănătatea ta.

Prin afișarea unui autocolant special pentru vehicule electrice, poți conduce în perioadele de poluare de vârf.

*în conformitate cu ciclul de certificare WLTP

E-Tech 100% electric - energie regenerabilă - Renault

energie regenerabilă

O mașină electrică poate funcționa cu energie regenerabilă 100%.

Există foarte multe modalități cu adevărat ecologice de încărcare a vehiculului electric: un furnizor de energie electrică verde pentru punctele de încărcare de acasă, un punct public de încărcare alimentat cu energie regenerabilă sau energie produsă de echipamente fotovoltaice.

E-Tech 100% electric - reciclare - Renault

a doua viață și reciclare

Bateria unei mașini electrice are mai multe vieți. A doua durată de viață a unei baterii începe în medie după 10 până la 15 ani sau când scade sub 70% din capacitatea sa de încărcare. Aceasta poate fi apoi utilizată, de exemplu, pentru a stoca energia produsă de turbinele eoliene. Ultima etapă a vieții unei baterii este reciclarea. Toate aceste etape fac parte din proiectul Refactory implementat în primele fabrici dedicate economiei circulare (Flins din 2021 și Sevilla din 2023).

întrebările tale despre avantajele de a trece la electric

află și despre