programul Omul în centrul atenției - Renault

human first program

îmbunătățirea siguranței tuturor participanților la trafic

 

 

Punerea la dispoziția autorităților, a reparatorilor și clienților (pe bază de cod QR) a ghidurilor pentru serviciile de intervenție, teste de impact, exerciții complexe... Renault depune toate eforturile pentru reducerea numărului și gravității accidentelor.

 

Programul său, "Human first program", dezvoltat împreună cu cercetători, experți și pompieri, are un singur obiectiv: îmbunătățirea siguranței tuturor participanților la trafic, în fiecare zi.

Youtube este dezactivat. Permiteți cookie-urilor să acceseze conținutul video.

până la

32

sisteme avansate de asistență pentru șofer

peste

60

echipamente de siguranță

peste

2.000

de brevete privind siguranța depuse

peste

5.000

de pompieri instruiți

Renault și pompierii, un parteneriat special

Renault a instruit 5.000 de pompieri în 17 țări din Europa, Asia, Africa și America Latină. Prin urmare, au o mai bună cunoaștere a vehiculelor de nouă generație. Renault este singurul producător care a inclus echipele de salvare rutieră în procesul de inovare și singurul care a angajat cu normă întreagă un locotenent-colonel pompier în echipele de inginerie. Lansarea Renault QRescue pe toate modelele(1), SD Switch(2) și Fireman Access(3) sunt rezultatul acestei colaborări.

 

(1) standard începând cu 2022 pentru noile modele 

(2) pe toate vehiculele electrice

(3) la vehiculele E-Tech 100% electric și E-Tech plug-in hybrid

curs pentru pompieri - siguranță auto - Renault

curs pentru pompieri

Renault este singurul producător din lume care a angajat cu normă întreagă un locotenent-colonel de pompieri în departamentul de tehnologie și care colaborează constant cu echipe de salvare rutieră, instruind în numai câțiva ani 5.000 de pompieri din 17 țări! Din 2023 sunt deja planificate noi cursuri în Europa și America Latină.

QRescue - siguranța auto - Renault

Renault QRescue: timp de intervenție mai scurt pentru serviciile de urgență

Cu ajutorul unui cod QR de pe parbriz și lunetă, Renault QRescue asigură pompierilor acces imediat la „fișa de salvare” a vehiculului. 

 

Aceasta oferă pompierilor toate informațiile de care au nevoie pentru a le permite să lucreze eficient și în siguranță. Acest lucru poate economisi aproape 15 minute prețioase în ora de aur în care victimele au mai multe șanse de supraviețuire*.

 

*intervalul de timp pentru urgențe, în care pacienții cu răni grave trebuie să primească îngrijire

Acces pentru pompieri - siguranța auto - Renault

fireman access

Chiar dacă bateriile de înaltă tensiune Renault sunt proiectate pentru a nu se deteriora ca urmare a unei probleme din interior, există întotdeauna riscul unui incendiu provocat de cauze externe. Dacă un incendiu ajunge la baterie, Fireman Access - o inovație Renault - permite pompierilor să identifice interiorul bateriei, pentru a-și îndrepta furtunurile direct spre această zonă. Astfel, timpii de răspuns sunt reduși de la câteva ore la cinci minute!

Comutator SD - siguranța auto - Renault

SD Switch

Pentru a preveni riscul de electrocutare a pompierilor, „sd switch” deconectează instantaneu bateria de la rețeaua de înaltă tensiune.

vehicule de înaltă performanță în ceea ce privește siguranța

În 50 de ani, Renault a ajutat la reducerea cu 80% a numărului victimelor accidentelor rutiere. Pentru a îmbunătăți continuu siguranța tuturor, experții LAB (Laboratorul pentru Biomecanică și Accidente) și cei 600 de ingineri și tehnicieni inovează continuu. Au fost depuse în total peste 2.000 de brevete și a fost dezvoltată o gamă de tehnologii inovatoare, cum ar fi accesul pentru pompieri și comutatorul SD.

viitorul transportului și siguranței

viitorul siguranței la Renault

viitorul siguranței la Renault

Politica de siguranță rutieră Renault include 5 direcții: o mai bună informare, prevenirea, corectarea, protejarea și salvarea. Apar mereu inovații, cum ar fi punctajul de siguranță, instructorul de siguranță, al căror rol este de a revoluționa siguranța la volan.

siguranța în viziunea Renault

află și despre