programul Omul în centrul atenției - Renault

human first program

îmbunătățirea siguranței tuturor participanților la trafic

 

 

Punerea la dispoziția autorităților, a reparatorilor și clienților (pe bază de cod QR) a ghidurilor pentru serviciile de intervenție, teste de impact, exerciții complexe... Renault depune toate eforturile pentru reducerea numărului și gravității accidentelor.

 

Programul său, "Human first program", dezvoltat împreună cu cercetători, experți și pompieri, are un singur obiectiv: îmbunătățirea siguranței tuturor participanților la trafic, în fiecare zi.

Youtube este dezactivat. Permiteți cookie-urilor să acceseze conținutul video.

până la

32

sisteme avansate de asistență pentru șofer

peste

60

echipamente de siguranță

peste

2.000

de brevete privind siguranța depusedin 1969

peste

5.000

de pompieri instruițiîn 17 țări

Renault și pompierii, un parteneriat special

Renault a instruit 5.000 de pompieri în 17 țări din Europa, Asia, Africa și America Latină. Prin urmare, au o mai bună cunoaștere a vehiculelor de nouă generație. Renault este singurul producător care a inclus echipele de salvare rutieră în procesul de inovare și singurul care a angajat cu normă întreagă un locotenent-colonel pompier în echipele de inginerie. Lansarea Renault QRescue pe toate modelele(1), SD Switch(2) și Fireman Access(3) sunt rezultatul acestei colaborări.

 

(1) standard începând cu 2022 pentru noile modele 

(2) pe toate vehiculele electrice

(3) la vehiculele E-Tech 100% electric și E-Tech plug-in hybrid

Youtube este dezactivat. Permiteți cookie-urilor să acceseze conținutul video.
curs pentru pompieri - siguranță auto - Renault

curs pentru pompieri

Renault este singurul producător din lume care a angajat cu normă întreagă un locotenent-colonel de pompieri în departamentul de tehnologie și care colaborează constant cu echipe de salvare rutieră, instruind în numai câțiva ani 5.000 de pompieri din 17 țări! Din 2023 sunt deja planificate noi cursuri în Europa și America Latină.

QRescue - siguranța auto - Renault

Renault QRescue: timp de intervenție mai scurt pentru serviciile de urgență

Cu ajutorul unui cod QR de pe parbriz și lunetă, Renault QRescue asigură pompierilor acces imediat la „fișa de salvare” a vehiculului. 

 

Aceasta oferă pompierilor toate informațiile de care au nevoie pentru a le permite să lucreze eficient și în siguranță. Acest lucru poate economisi aproape 15 minute prețioase în ora de aur în care victimele au mai multe șanse de supraviețuire*.

 

*intervalul de timp pentru urgențe, în care pacienții cu răni grave trebuie să primească îngrijire

Acces pentru pompieri - siguranța auto - Renault

fireman access

Chiar dacă bateriile de înaltă tensiune Renault sunt proiectate pentru a nu se deteriora ca urmare a unei probleme din interior, există întotdeauna riscul unui incendiu provocat de cauze externe. Dacă un incendiu ajunge la baterie, Fireman Access - o inovație Renault - permite pompierilor să identifice interiorul bateriei, pentru a-și îndrepta furtunurile direct spre această zonă. Astfel, timpii de răspuns sunt reduși de la câteva ore la cinci minute!

Comutator SD - siguranța auto - Renault

SD Switch

„SD Switch” deconectează instantaneu bateria de la rețeaua de înaltă tensiune.

vehicule de înaltă performanță în ceea ce privește siguranța

În 50 de ani, Renault a ajutat la reducerea cu 80% a numărului victimelor accidentelor rutiere. Pentru a îmbunătăți continuu siguranța tuturor, experții LAB (Laboratorul pentru Biomecanică și Accidente) și cei 600 de ingineri și tehnicieni inovează continuu. Au fost depuse în total peste 2.000 de brevete și a fost dezvoltată o gamă de tehnologii inovatoare, cum ar fi accesul pentru pompieri și comutatorul SD.

adas - siguranța auto - Renault

sisteme avansate de asistență pentru șofer (adas)

Sistemele avansate de asistență pentru șofer (ADAS) sunt sisteme inteligente, care au la bază tehnologii inovatoare (radare, camere video, inteligență artificială etc.), pentru a ajuta șoferii în timpul deplasării. 

 

Și totuși, 67% dintre șoferi nu utilizează sistemele de asistență pentru șofer dacă acestea nu sunt activate automat (studiu SSHRC 2019)*. Renault depune eforturi pentru a schimba această tendință.

 

*avertizare la părăsirea benzii de deplasare, asistență la păstrarea benzii de deplasare, cruise control inteligent adaptiv, cruise control/limitator de viteză

sisteme de siguranță cu centură - siguranța auto - Renault

sisteme de siguranță cu centură

Doar 25% dintre copii sunt transportați corect cu centura de siguranță (10% nu dispun de nicio asigurare)*: acesta este motivul pentru care vehiculele Renault sunt echipate cu sisteme inovatoare de fixare pentru a îmbunătăți siguranța pasagerilor.

*studii realiste/proiecte europene/studiu IBSR în Belgia

sisteme de siguranță - siguranța auto - Renault

progrese continue în siguranța rutieră

Creat în 1969 de către Renault și Grupul PSA, LAB este un laborator de biomecanică și cercetări în domeniul accidentelor, care studiază și comportamentul uman. Misiunea sa este reducerea numărului de victime din accidente rutiere; în 50 de ani, a contribuit la reducerea la o cincime a numărului de victime față de nivelurile anterioare.

Renault - sisteme de siguranta safety score & safety coach

câștigătorul titlului Prix Innovation Sécurité Routière

Câștigător al premiului juriului în cadrul competiției Prix Innovation Sécurité Routière 2024, safety coach analizează riscurile potențiale de pe drum pe baza datelor din jur și afișează aceste informații pe ecranul openR. La sfârșitul fiecărei călătorii, împreună cu safety score, care îți evaluează condusul, vei găsi o analiză detaliată și sfaturi simple despre modul sigur de a conduce.

viitorul transportului și siguranței

viitorul siguranței în viziunea Renault

H1st vision

H1st vision întruchipează viziunea noastră pentru un viitor mai sigur în domeniul mobilității și este rezultatul cercetării și dezvoltării în cadrul Human First Program al Renault. 


Un prototip creat în colaborare de cele 12 companii care fac parte din ecosistemul Software République. Acesta este expresia viziunii privind viitorul mobilității, cu tehnologii care contribuie la siguranța tuturor participanților la trafic.

Imagine alt. C29

siguranță, inovație continuă

Pentru a sprijini reducerea numărului de accidente rutiere, Renault
inovează în permanență, cu două strategii foarte clare: prevenirea
accidentelor și înlesnirea intervențiilor echipelor de prim ajutor. Noile progrese vor revoluționa siguranța la volan: punctajul de siguranță, instructorul de siguranță, Safe Guardian.

Imagine alt. C29

simulator de condus ROADS

Un instrument revoluționar pentru testarea comportamentului dinamic al
vehiculelor, sistemelor de asistență pentru șofer și tuturor sistemelor de informare pentru șofer, simulatorul complex ROADS reprezintă un salt uriaș pentru cercetarea în domeniul siguranței.

siguranța în viziunea Renault

află și despre