ROADS: simulator funcțional avansat Renault pentru condus

Cel mai performant și complex simulator din lume.

Imagine alt. C29

îmbunătățim continuu siguranța vehiculelor Renault

Îmbunătățirea continuă a siguranței participanților la trafic face parte din ADN-ul Renault. Din acest motiv marca promovează cu consecvență inovațiile tehnologice eficiente, care anticipează, identifică și ajustează soluțiile posibile.

ROADS, noul simulator de condus al Renault Group

Creat pentru a dezvolta și testa sistemele ADAS și fără șofer, simulatorul ROADS (Renault Operational Advanced Driving Simulator) se dovedește a fi un instrument excelent pentru optimizarea siguranței.


Permite conducerea unui vehicul digital identic și testarea numeroaselor situații, inclusiv cele mai periculoase. Este un avantaj complementar benefic pentru testele rutiere consumatoare de timp și resurse.

Imagine alt. C29

o nouă eră a simulării

ROADS este un simulator de condus revoluționar, care prevestește o nouă eră în domeniul simulării complexe. ROADS este un element complementar pentru simularea digitală și testele clasice, permițând testarea comportamentului și reacțiilor șoferilor puși în fața tot mai multor sisteme de asistență pentru șofer și software la bord, precum și lansarea în 2026 a „Vehiculului bazat pe software”.

Imagine alt. C29

cel mai înalt grad de simulare

ROADS face parte dintr-un centru special de simulare pentru vehicule inteligente și conectate. Spațiul de 2.300 m² găzduiește multe simulări complexe de testare axate pe crearea și validarea noilor proiecte de vehicule. Dimensiunile fabuloase ale ROADS, cu construcția sa de tip cupolă la 360°, permite testarea tuturor componentelor de siguranță încorporate într-un vehicul (ESP, frânarea de urgență, comportamentul etc.). Datele obținute vor permite îmbunătățirea întregii producții Renault Group.

Imagine alt. C29

vehicul digital identic: utilizarea virtualului pentru a anticipa realitatea

Un vehicul digital identic este echivalentul virtual al unui vehicul real. Poate fi utilizat pentru a simula comportamentul în diferite situații de trafic și a vedea cât de bine funcționează sistemele de asistență pentru șofer, înainte ca acestea să fie montate pe vehiculul real. ROADS utilizează tehnologii revoluționare.

 

ROADS reprezintă un salt uriaș pentru cercetarea în domeniul siguranței, fiind instrumentul ideal pentru testarea comportamentului dinamic al vehiculului, sistemelor de asistență pentru șofer și tuturor sistemelor de informare pentru șofer, indiferent de mediul de condus.

află și despre

inovațiile Renault

safety score, safety coach

time fighters - colaborare dintre Renault și pompieri