Tehnologie Renault dezvoltată în parteneriat cu pompierii

Inovații Renault pentru a facilita intervenția serviciilor de urgență.

siguranța vehiculelor electrice Renault

Este mai puțin probabil ca un vehicul electric să ia foc decât un motor cu ardere internă (mai puține lichide, mai puține componente foarte inflamabile etc.). Bateriile vehiculelor electrice Renault sunt extrem de sigure, ceea ce reduce drastic riscul de incendiu.

colaborarea Renault x pompierii

Începută în 2010, colaborarea dintre Renault și pompieri s-a dezvoltat de-a lungul timpului. Mai concret, au apărut noi tehnologii menite să ușureze activitatea primilor respondenți și să scurteze timpii de intervenție.

intervenții ușor de realizat

Această colaborare a făcut utilizarea unor sisteme inovatoare (Fireman Access, QRescue prin Renault ) mai răspândită, făcând munca pompierilor mai ușoară și economisind timp prețios pentru intervenția primelor servicii de urgență și victime în caz de accident.

acces pentru pompieri

Fireman Access - Renault

Fireman Access pe scurt

Chiar dacă bateriile de înaltă tensiune ale vehiculelor Renault sunt concepute pentru a preveni izbucnirea incendiilor în timpul utilizării normale și în cazul unui accident - un incendiu declanșat de cauze externe se poate răspândi la baterie. Fireman Access poate fi folosit pentru a stinge un incendiu în câteva minute, permițând pompierilor să se îndrepte direct spre o altă intervenție.

cum funcționează Fireman Access?

Este un sistem de siguranță pentru inundarea bateriei unui vehicul electric sau plug-in hybrid în caz de incendiu. Un disc metalic de rupere sigilează bateria pe toată durata sa de viață și asigură etanșeitatea necesară pentru utilizarea de zi cu zi. Dacă un incendiu este pornit în mod deliberat, acesta se rupe sub presiunea unui jet de apă de înaltă presiune dirijat de pompieri și permite apei să ajungă la baterie.

Avantajele Fireman Access- Renault

care sunt avantajele pentru pompieri?

Timpii de intervenție sunt reduși de la câteva ore la maximum zece minute. Economisirea apei și a timpului! 

SD Switch

SD Switch - Renault

SD Switch pe scurt

SD Switch este un comutator mecanic care deconectează bateria de la circuitele electrice. Deși bateriile noastre de înaltă tensiune sunt concepute pentru a trece la modul de siguranță electrică în caz de accident, recomandăm pompierilor să utilizeze SD Switch în cazul unui impact violent pentru a garanta siguranța electrică absolută.

cum funcționează?

SD Switch funcționează ca o siguranță aplicată la o tensiune de la 400 la 600 de volți (comparativ cu 230 de volți într-o rețea internă). Deconectează imediat bateria de la circuitele electrice de înaltă tensiune. 

Avantajele SD Switch - Renault

care sunt avantajele pentru pompieri?

SD Switch permite pompierilor care se ocupă de un vehicul electric sau hibrid plug-in să lucreze în deplină siguranță. Renault organizează cursuri de instruire pentru serviciile de urgență cu privire la modul corect de utilizare a acestuia.

află și despre

luptătorii contra timpului - Renault și pompierii

time fighters - colaborare dintre Renault și pompieri

sisteme de asistență pentru șofer - siguranța auto - Renault

sisteme avansate de asistență pentru șofer