plafon panoramic solarbayScenic E-Tech 100% electric

Plafonul panoramic inovator din sticlă solarbay devine opac sau transparent, parțial sau total, la cerere. Îl poți controla cu ajutorul unui buton sau prin comandă vocală Google. Indiferent de anotimp, confortul termic și luminozitatea sunt garantate.

Youtube este dezactivat. Permiteți cookie-urilor să acceseze conținutul video.

solarbay, ușor de utilizat

Sunt disponibile 4 moduri de opacizare

Plafonul Solarbay este activat vocal prin Asistentul Google sau folosind un buton situat pe plafonul vehiculului Scenic E-Tech 100% electric. Patru moduri posibile de opacizare pentru confort personalizat. Chiar și atunci când plafonul este opac, te poți bucura în continuare de lumină naturală.

solarbay - Scenic E-Tech 100% electric
plafon total opac
solarbay - Scenic E-Tech 100% electric
plafon parțial opac (spate)
solarbay - Scenic E-Tech 100% electric
plafon parțial opac (față)
solarbay - Scenic E-Tech 100% electric
plafon total transparent

tehnologie de avangardă

tehnologie - solarbay - Renault Scenic E-Tech 100% electric

tehnologie inovatoare inclusă în 1 m²

solarbay este rezultatul colaborării dintre Renault și Saint Gobain. Se bazează pe sistemul complet electronic Sekurit AmpliSky ® de la Saint Gobain. Această tehnologie utilizează o peliculă PDLC* între două plăci de sticlă încărcate cu un curent electric care schimbă orientarea cristalelor lichide. Grație acestei tehnologii, se reduce înălțimea vehiculului cu 30 de milimetri, ceea ce ajută la îmbunătățirea aerodinamicii și a autonomiei modelului Scenic E-Tech 100% electric.

 

Numai Renault oferă în prezent un plafon atât de „inteligent”, având o funcționalitate diversificată, fiind perceput ca un val progresiv, în funcție de modul de opacizare ales.


*cristale lichide dispersate într-un polimer

reciclabilitate - solarbay - Renault Scenic E-Tech 100% electric

plafon din sticlă reciclabil și reparabil

Încă din faza de producție, sticla plafonului solarbay al vehicului Scenic E-tech 100% electric, conține aproximativ 50% de resturi de sticlă reciclată, recuperată din diferitele faze ale fabricării geamurilor, în cadrul fabricilor Saint-Gabain Sekurit. 

 

În timpul utilizării, grație celor două straturi fine microscopice, plafonul solarbay oferă o protecție termică excelentă. Astfel, emisiile de CO2 sunt mai reduse în comparație cu vehiculele cu plafoane convenționale.

 

La sfârșitul duratei de utilizare, sticla se reciclează printr-un proces de măcinare și filtrare, în urma căruia se obține o nouă sticlă ce se poate folosi în domeniul auto. Atât foliile PDLC, cât și cele PVB* pot fi reutilizate în alte scopuri. În final, materialele utilizate în producerea plafonului solarbay, se pot recicla în proporție de peste 90.

 

În caz de accident, sticla poate fi înlocuită la fel de ușor ca un plafon vitrat convențional, deoarece toate părțile sale componente pot fi înlocuite individual.

 

*Polyvinyl Butyral