peste 30 de echipamente de siguranțăScenic E-Tech 100% electric

sisteme avansate de asistență pentru șofer

Sistemele avansate de asistență pentru șofer utilizează tehnologie inteligentă, senzori, software, camere video și alte echipamente, centrate pe 3 obiective:

- siguranță: sistemele analizează condițiile de deplasare, avertizează șoferul cu privire la eventualele riscuri și iau măsuri, dacă pericolul este iminent

- condus: o gamă variată de tehnologii îmbunătățesc confortul și siguranța șoferului la drum, pentru călătorii lipsite de griji

- parcare: asistența la parcare simplifică manevrarea, protejând în același timp vehiculul și zona în care este parcat

sisteme de asistență pentru șofer

asistență la parcare

sisteme de siguranță

echipamente de siguranță

Renault inovează în permanență și dispune de un laborator special destinat activității de cercetare și dezvoltare a sistemelor de siguranță avansate, precum și o de colaborare specială cu pompierii încă din 2010. Acesta este motivul pentru care a obținut peste 2.000 de brevete pentru soluții precum QRescue, acces pentru pietoni sau comutator SD.

Design practic Renault Scenic E-Tech 100% electric

imagine clară a traficului

Sistemul de asistență activă pentru șofer, disponibil pe modelul Scenic E-Tech 100% electric, permite afișarea unei imagini fidele a traficului pe panoul de bord, astfel încât să poți vizualiza și evalua cât mai bine zonele din jur.

Frânare activă de urgență - Renault Scenic E-Tech 100% electric

frânare activă de urgență în urma unui accident

Sistem de urgență pentru evitarea impactului cu mai multe vehicule, prin frânarea automată după un impact. Acest sistem previne sau atenuează gravitatea unui alt impact, care se poate întâmpla dacă vehiculul își continuă drumul și nu mai poate fi controlat.

Qrescue - Renault Scenic E-Tech 100% electric

QRescue: un cod QR care economisește timp

Disponibil în echipare standard* și amplasat pe parbrizul și luneta modelului Renault Scenic E-Tech 100% electric, poziția sa a fost aleasă împreună cu pompierii, cu scopul de a le simplifica intervențiile. Codul QR poate fi scanat rapid, pentru a permite serviciilor de urgență accesul prompt la datele tehnice ale vehiculului. Acest lucru poate scurta timpul de intervenție cu până la 15 minute.

 

*din 2022

Punctaj de siguranță - Renault Scenic E-Tech 100% electric

punctaj de siguranță

Punctajul de siguranță ajută șoferul prin analizarea datelor referitoare la viteză, traiectorie și distanța de siguranță înregistrate în timpul călătoriilor. Afișează scorul șoferului, între 0 și 100, după fiecare călătorie. În funcție de acest lucru, poate oferi recomandări cu privire la îmbunătățirea stilului de condus.

siguranță pasivă

De peste 50 de ani Renault joacă un rol important în domeniul siguranței, îmbunătățind și inovând permanent sistemele de siguranță pasivă disponibile pe modelele sale, ceea ce a avut ca efect reducerea cu 5 procente a numărului de victime din accidente rutiere. Iar prin intermediul inițiativei „human first program”, Renault îmbunătățește siguranța de zi cu zi a tuturor participanților la trafic. Integrat în această inițiativă, modelul Scenic E-Tech 100% electric a fost proiectat pentru a te proteja în orice moment al călătoriei.

Siguranță pasivă - Renault Scenic E-Tech 100% electric
  • structură ranforsată, pentru protecție sporită a pasagerilor
   structură ranforsată, pentru protecție sporită a pasagerilor

   Structura vehiculului utilizează materiale cu capacitate mare de absorbție a impactului în situația unui impact frontal, lateral sau în spate. Scopul este de a preveni deformările grave de structură.

  • sistem avansat de airbaguri
   sistem avansat de airbaguri

   Pentru a oferi pasagerilor un grad optim de protecție în cazul unui impact, Scenic dispune în habitaclu de sisteme specifice și numeroase airbaguri: airbaguri frontale pentru șofer și pasager: - airbaguri laterale pentru protecția pieptului, amplasate în scaunele față - airbaguri cortină pentru protecția capului, pentru pasagerii față și spate - airbaguri laterale centrale care previn contactul între cei 2 ocupanți ai locurilor din față - centuri de siguranță cu pretensionare pentru partea diagonală și limitator de sarcină, pentru locurile laterale din față și din spate - sistem de pretensionare suplimentar pentru partea transversală a centurilor din față

  • baterie integrată în structură
   baterie integrată în structură

   Bateria modelului Scenic E-Tech 100% electric este proiectată ca parte integrantă din structura vehiculului, pentru a oferi un plus de protecție în cazul unui impact, dar și pentru a contribui la rigiditatea de ansamblu a acestuia

  • scaune cu protecție ridicată
   scaune cu protecție ridicată

   Rândurile 1 și 2 de scaune dispun de numeroase elemente de siguranță: - dispozitiv antialunecare, pentru prevenirea alunecării bazinului ocupanților față pe sub centura transversală, în cazul unui impact violent - sistem Isofix pentru montarea în siguranță a unui scaun pentru copii în față sau în spate - sistem de protecție a gâtului în caz de impact din spate, montat în tetierele față și spate - puncte de fixare suplimentare pe bancheta spate pentru prevenirea deplasării bagajelor în caz de impact