Echipa Renault F1

Formula 1, categoria de vârf a automobilismului sportiv, reprezintă esența inovației Renault.

Formula 1, Renault R.S. 20

Angajamentul nostru pentru Formula 1

Renault R.S.20

Renault R.S.20

Modelul de competiție din 2020 are la bază o dezvoltare a șasiului modelul Renault R.S.20 și este fabricat în centrul Renault F1 Team din Enstone.  

DESCOPERĂ SPECIFICAȚIILE TEHNICE ALE ȘASIULUI MODELULUI RENAULT R.S.20

Renault E-TECH 20

Renault E-TECH 20

Grupul motopropulsor al modelului Renault E-TECH 20 este dezvoltat la fabrica Renault Sport Racing din Viry-Châtillon.

DESCOPERĂ SPECIFICAȚIILE TEHNICE ALE MOTORULUI MODELULUI RENAULT E-TECH 20

O echipă experimentată

Esteban Ocon

Esteban Ocon

Esteban Ocon se alătură Renault F1 Team înainte de Campionatul Mondial de Formula 1 2020 în calitate de pilot full-time, după un an de pauză în 2019. Esteban este foarte cunoscut în familia Renault și a fost pilotul de rezervă în sezonul din 2016. El a făcut parte din programul Lotus pentru juniori din Enstone, Marea Britanie, în timpul căruia a câștigat Campionatul European FIA Formula 3 în 2014. Un an mai târziu Esteban a obținut titlul în seria GP3. 

 

La doar 23 de ani, Esteban a terminat deja 50 de Grand Prix-uri cu cel mai bun final obținut de două ori în Spania și Mexic în 2017 și a fost clasat pe locul 8 în campionatul de piloți din acel sezon.

 

 

 

 

 

 

 

 

MAI MULTE DETALII DESPRE ESTEBAN OCON

Daniel Ricciardo

Daniel Ricciardo

Daniel Ricciardo este în al doilea sezon în calitate de pilot în echipa Renault F1. În primul an în care a purtat culorile Renault, Daniel a terminat pe poziții de punctaj în 8 situații diferite, cu un record de sezon când a obținut locul 4 la Grand Prix-ul din Italia.

 

Daniel are un palmares bogat în Formula 1, fiind câştigător a nu mai puțin de 7 Grand Prix-uri, 29 de locuri pe podium și 3 pole-position. În cariera sa premergătoare F1, a concurat timp de 4 ani cu motoare Renault în Formula Renault 2.0 și Formula Renault 3.5, înainte de a ajunge la nivelul de elită, la jumătatea anului 2011.

MAI MULTE DETALII DESPRE DANIEL RICCIARDO

Guanyu Zhou

Guanyu Zhou

Guanyu Zhou își extinde rolul în echipa Renault F1 în 2020 și devine pilotul de test, după un an promițător în calitate de pilot de dezvoltare. Zhou rămâne în Renault Sport Academy și va lucra îndeaproape cu echipa F1 în rolul de pilot de test, prin participarea la curse, zile de testare și sesiuni de simulare la baza din Enstone pentru condus performat pe traseu. Născut în Shanghai, pilotul chinez s-a alăturat echipei Renault la începutul anului 2019 și a participat la Campionatul Formula 2, unde a terminat pe locul 7 și a luat titlul de cel mai bun pilot „începător”. Zhou rămâne în Formula 2 cu scopul de a câștiga titlul în acest sezon.

 

 

 

 

 

 

 

 

MAI MULTE DETALII DESPRE GUANYU ZHOU

Parteneri-cheie

 • Renault Formula 1 R.S. 19, piloți

Renault Sport înseamnă și...

Renault Sport Series

Pasiunea pentru automobilism

Renault Sport Series

Renault MEGANE R.S.

Renault Sport

Mereu pe prima poziție

 • SubPrefooter Icon

  Primești răspuns rapid solicitării tale

 • SubPrefooter Icon

  Testează modelul alesînainte de achiziție

 • SubPrefooter Icon

  Conduci fără grijicu garanțiile Renault

 • SubPrefooter Icon

  Fă-ți viața mai ușoarăcu MY Renault