Echipa Renault F1

Formula 1, categoria de vârf a automobilismului sportiv, reprezintă esența inovației Renault.

Formula 1, Renault R.S. 20

Alpine F1® Team intră în Formula 1

  • Alpine F1 team Formula 1

Oferind echipei sale numele Alpine din sezonul 2021, Groupe Renault a ales să pună culorile excelenței franceze în centrul Formulei 1. Deja recunoscut pentru recordurile și succesele sale în competițiile de anduranță și raliuri, numele Alpine își găsește în mod firesc locul în standardele, prestigiul și performanța Formulei 1. 

 

Brandul Alpine, un simbol al valorii, eleganței și agilității sportive, va fi destinat șasiului și va aduce un omagiu expertizei care a dat naștere modelului A110. Pentru Alpine, acesta este un pas cheie pentru a accelera dezvoltarea și influența mărcii. Motorul echipei va continua să beneficieze de expertiza unică a Grupului Renault în materie de propulsie hibridă, iar numele său eTech va fi păstrat.


Semnarea noilor acorduri Concorde, cu limitarea bugetelor și punerea în aplicare a noilor reglementări tehnice din 2022, confirmă hotărârea Grupului de a reveni pe podium și de a câștiga sub noile sale culori.

Află mai multe

Luca De Meo, C.E.O Groupe Renault

„Alpine este un brand frumos, puternic și vibrant, care aduce un zâmbet pe fețele fanilor săi. Prin introducerea Alpine, un simbol al excelenței franceze, în cele mai prestigioase discipline auto din lume, continuăm aventura producătorilor într-un sport reînnoit. Aducem un brand de vis alături de cele mai mari nume, pentru competiții spectaculoase făcute și urmărite de entuziaști. Alpine își va proiecta valorile și în padocul F1: eleganță, ingeniozitate și îndrăzneală.”

Cyril Abiteboul, Team Principal Renault DP World F1 Team

„Această schimbare vine într-un moment cheie în traiectoria echipei și a sportului. Alpine aduce o nouă semnificație, noi valori și culori în padoc, cu spiritul competiției din alte zone și agilitatea creativă franceză. Acestea vor fi resursele în pregătirea termenelor limită pentru 2022. Noul cadru de reglementare, inclusiv financiară, va stabili condițiile pentru un sport cu motor mai corect în redistribuirea veniturilor; mai simplu și progresiv în guvernarea sa. Implementarea „plafonului bugetar” va pune capăt cursei de cheltuieli și va permite echipelor semnatare să fie evaluate pentru valoarea lor sportivă. Alpine își are locul său în Formula 1 și poate obține victoria.”

Angajamentul nostru pentru Formula 1

Renault R.S.20

Renault R.S.20

Modelul de competiție din 2020 are la bază o dezvoltare a șasiului modelul Renault R.S.20 și este fabricat în centrul Renault F1 Team din Enstone.  

DESCOPERĂ SPECIFICAȚIILE TEHNICE ALE ȘASIULUI MODELULUI RENAULT R.S.20

Renault E-TECH 20

Renault E-TECH 20

Grupul motopropulsor al modelului Renault E-TECH 20 este dezvoltat la fabrica Renault Sport Racing din Viry-Châtillon.

DESCOPERĂ SPECIFICAȚIILE TEHNICE ALE MOTORULUI MODELULUI RENAULT E-TECH 20

O echipă experimentată

Esteban Ocon

Esteban Ocon

Esteban Ocon se alătură Renault F1 Team înainte de Campionatul Mondial de Formula 1 2020 în calitate de pilot full-time, după un an de pauză în 2019. Esteban este foarte cunoscut în familia Renault și a fost pilotul de rezervă în sezonul din 2016. El a făcut parte din programul Lotus pentru juniori din Enstone, Marea Britanie, în timpul căruia a câștigat Campionatul European FIA Formula 3 în 2014. Un an mai târziu Esteban a obținut titlul în seria GP3. 

 

La doar 23 de ani, Esteban a terminat deja 50 de Grand Prix-uri cu cel mai bun final obținut de două ori în Spania și Mexic în 2017 și a fost clasat pe locul 8 în campionatul de piloți din acel sezon.

Daniel Ricciardo

Daniel Ricciardo

Daniel Ricciardo este în al doilea sezon în calitate de pilot în echipa Renault F1. În primul an în care a purtat culorile Renault, Daniel a terminat pe poziții de punctaj în 8 situații diferite, cu un record de sezon când a obținut locul 4 la Grand Prix-ul din Italia.

 

Daniel are un palmares bogat în Formula 1, fiind câştigător a nu mai puțin de 7 Grand Prix-uri, 29 de locuri pe podium și 3 pole-position. În cariera sa premergătoare F1, a concurat timp de 4 ani cu motoare Renault în Formula Renault 2.0 și Formula Renault 3.5, înainte de a ajunge la nivelul de elită, la jumătatea anului 2011.

Guanyu Zhou

Guanyu Zhou

Guanyu Zhou își extinde rolul în echipa Renault F1 în 2020 și devine pilotul de test, după un an promițător în calitate de pilot de dezvoltare. Zhou rămâne în Renault Sport Academy și va lucra îndeaproape cu echipa F1 în rolul de pilot de test, prin participarea la curse, zile de testare și sesiuni de simulare la baza din Enstone pentru condus performat pe traseu. Născut în Shanghai, pilotul chinez s-a alăturat echipei Renault la începutul anului 2019 și a participat la Campionatul Formula 2, unde a terminat pe locul 7 și a luat titlul de cel mai bun pilot „începător”. Zhou rămâne în Formula 2 cu scopul de a câștiga titlul în acest sezon.

Parteneri-cheie

  • Renault Formula 1 R.S. 19, piloți

Renault Sport înseamnă și...

Renault Sport Series

Pasiunea pentru automobilism

Renault Sport Series

Intră în cursă
Renault MEGANE R.S.

Renault Sport

Mereu pe prima poziție

Descoperă Renault MEGANE R.S.
Prin continuarea folosirii acestui site ești de acord cu utilizarea de cookie-uri de către Renault Commercial Roumanie și partenerii săi în vederea îmbunătățirii conținutului și experienței pe site dar și pentru interacțiunea cu rețelele sociale
Află mai multe