Renault Sport Series

Bucură-te de momente deosebite în lumea automobilismului sportiv.

  • Renault Sport Series - startul cursei
  • Formula Renault

Formula Renault

Încă de la vârsta de 16 ani, tinerii piloți sportivi au de înfruntat un mediu extrem de competitiv. Aceștia trebuie să înțeleagă cum funcționează o mașină de curse pentru a obține performanțe maxime și să învețe să facă față presiunii unei curse. În Formula Renault învață elementele de bază ale profesiei lor, la volanul unor monoposturi alimentate de motoare de 2,0 l cu 16 valve, cu o putere de 210 CP, cutie de viteze secvențială cu 7 trepte și comenzi pe volan.

 

Vechea zicală că durează un sezon să înveți și încă un sezon să câștigi pare acum depășită. Înființată în urmă cu 45 de ani, Formula Renault a fost mereu gata să răspundă nevoilor în continuă schimbare ale piloților de karting sau ai altor discipline pentru începători. Deoarece vârsta medie de începere a carierei în Formula 1 s-a redus considerabil în ultimii ani, s-a redus, în consecință, și durata pregătirii. O școală autentică de pilotaj pentru monoposturi, Formula Renault scoate imediat la iveală sau confirmă talentul tinerilor piloți.

  • Renault CLIO Cup

Renault CLIO Cup

Dornici de performanțe în fiecare zi, mulți dintre voi preferați modelele noastre CLIO Cup. De la lansarea legendarului R8 Gordini Cup în 1966 și pentru plăcerea voastră totală, Renault Sport a fost nelipsită de pe circuitele din Europa și din lumea întreagă. Și avem de gând să continuăm! În 2017, vom duce mai departe povestea de succes organizând 8 ediții naționale ale competiției CLIO Cup: Franța, Marea Britanie, Spania, Italia, Benelux, Scandinavia, Europa Centrală și China. 

 

Cu mii de modele vândute începând cu anul 1991, cele 4 generații CLIO Cup, recunoscute pentru performanțe, fiabilitate și accesibilitate, au fost un succes răsunător. CLIO Cup moștenește acum punctele forte ale modelului CLIO R.S 200 EDC, cu un motor turbo cu injecție directă de 1,6 l, o putere de 220 CP și cuplu constant de 270 Nm, combinat cu o cutie de viteze secvențială, cu padele pentru schimbarea vitezelor montate pe volan. Suficient pentru a-i spori și mai mult performanțele!

  • Renault CLIO R3T Trophy

Renault CLIO R3T Trophy

În 2017, echipele pot alege să ia parte la un trofeu național desfășurat în 4 zone ale Europei: Franța, ALPI, Italia și Peninsula Iberică. Pe lângă asistența tehnică oferită tuturor participanților și egalitatea sportivă a raliului, CLIO R3T Trophy aduce piloților și un plus semnificativ de experiență.

 

Pe partea mecanică, CLIO R3T își etalează avantajele datorate punților față și spate complet noi. Noile amortizoare reglabile și multiple alte ajustări oferă tuturor piloților posibilitatea de a găsi echilibrul necesar pentru a fi competitivi pe orice tip de suprafață. Este echipat cu o cutie de viteze secvențială și în curând cu padele pentru schimbarea vitezelor montate pe volan, iar blocul motor al modelului CLIO R.S. 200 EDC 1,6 l a beneficiat de un tratament special. În urma acestuia, beneficiază de performanțe de neegalate, cu o putere de 242 CP și un cuplu de 480 Nm.

Renault Sport înseamnă și...

 Echipa Renault F1

În centrul activităților noastre sportive

Echipa Renault F1

Descoperă echipa Renault F1
Renault MEGANE R.S.

Gama Renault Sport

Renault MEGANE R.S.

Descoperă performanțele modelului Renault MEGANE R.S.
Prin continuarea folosirii acestui site ești de acord cu utilizarea de cookie-uri de către Renault Commercial Roumanie și partenerii săi în vederea îmbunătățirii conținutului și experienței pe site dar și pentru interacțiunea cu rețelele sociale
Află mai multe