Campionatul Renault Sport

Bucură-te de momente deosebite în lumea automobilismului sportiv.

Cupa Renault CLIO

cupa Renault Clio

Dornici de performanțe în fiecare zi, mulți dintre voi preferați modelele noastre Clio Cup. De la crearea legendarei cupe R8 Gordini în 1966 și pentru plăcerea voastră, Renault Sport a fost nelipsită de pe circuitele din Europa și din lumea întreagă. Și avem de gând să continuăm! În 2017, am dus povestea mai departe organizând 8 ediții naționale ale competiției cupa Clio: Franța, Marea Britanie, Spania, Italia, Benelux, Scandinavia, Europa Centrală și China. 

 

Cele patru generații Clio Cup, renumite pentru performanțe, fiabilitate și accesibilitate, s-au bucurat de un mare succes și au totalizat vânzări de câteva mii de modele din 1991 până în prezent. Clio Cup se bazează pe calitățile modelului CLIO Clio R.S. 200 EDC. Motorul turbo de 1,6 l cu injecție directă dezvoltă 220 CP și un cuplu constant de 270 Nm. Pentru un plus de performanțe, este cuplat la o cutie de viteze secvențială, acționată de padele montate pe volan!

Trofeul Renault CLIO R3T

trofeul Renault Clio R3T

În 2017, un nou format a oferit echipelor șansa de lua parte la un campionat național în patru zone europene: Franța, Alpi, Italia și Peninsula Iberică. Pe lângă asistența tehnică oferită tuturor participanților și egalitatea sportivă a raliului, trofeul Clio R3T permite piloților să-și consolideze experiența.

 

Pe partea mecanică, Clio R3T își etalează avantajele datorate punților față și spate complet noi. Noile amortizoare reglabile și multiple alte ajustări oferă tuturor piloților posibilitatea de a găsi echilibrul necesar pentru a fi competitivi pe orice tip de suprafață. Este echipat cu o cutie de viteze secvențială cu 6 trepte și în curând cu padele pentru schimbarea vitezelor montate pe volan, iar blocul motor al motorului de 1,6 l al modelului Clio R.S. 200 EDC a beneficiat de un tratament special. Astfel, acesta este capabil să asigure performanțe inegalabile, generând o putere de 242 CP și un cuplu motor de 480 Nm.

  Renault Sport înseamnă și...

  Istoria Renault

  o istorie bogată

  120 ani de provocări sportive

  vezi cele mai faimoase modele
  Renault Megane R.S.

  gama Renault Sport

  Renault Megane R.S.

  descoperă performanțele modelului Renault Megane R.S.