Renault Sport: de pe circuit pe șosea

Gama Sports

Beneficiind de tehnologiile dezvoltate pentru curse, modelele R.S. sunt considerate modelele etalon pentru gama Renault.

La volan se află zeci de mii de șoferi dintr-o comunitate internațională, care poartă pe drumurile din întreaga lume pasiunea pentru Renault Sport.

Youtube este dezactivat. Permiteți cookie-urilor să acceseze conținutul video.

de pe circuit pe șosea

Automobilismul sportiv, acest laborator pentru noi tehnologii, este forța din spatele inovațiilor noastre.

În loc să le păstrăm exclusiv pentru circuit, le includem în vehiculele de serie, pentru ca tu să te poți bucura de performanțe, fiabilitate și plăcerea de a conduce la un alt nivel.

Tehnologie Renault MEGANE R.S.: 4CONTROL

4CONTROL

Direcție integrală, pentru un plus de precizie. Acest sistem inovator permite roților din spate să pivoteze cu ajutorul unui activator electric. 

 

Calibrările efectuate de inginerii Renault Sport au creat o combinație ideală între comportament sportiv, dinamism și precizie în viraje, ceea ce înseamnă plăcere de a conduce și noi experiențe.

Tehnologie Renault Sport: Monitorizare R.S.

monitorizare R.S.

În doar câțiva ani, sistemele de colectare date folosite în pilotajul de competiție au revoluționat metodele de lucru pentru piloții sportivi. Prin intermediul aplicației R.S. Monitor, Renault pune aceste tehnologii la dispoziția tuturor! 

 

Disponibil pe sistemul multimedia R-Link 2, aplicația R.S. Monitor afișează date telemetrice de la senzorii vehiculului (presiunea, temperatura, turația motorului, unghiul volanului etc.) sub forma unor manometre digitale sau grafice.

Renault MEGANE R.S.

gama R.S.

Gama R.S. oferă cele mai bune performanțe și o plăcere la volan fără compromisuri: excelența Renault Sport. 

Tehnologie Renault Sport: Control la plecarea de pe loc

control la plecarea de pe loc

Dacă ți-ai dorit întotdeauna o pornire perfectă pe circuit, vei aprecia controlul la plecarea de pe loc. Acest sistem electronic de asistență pentru șofer este proiectat special pentru această operație: cuplul motorului este reglat continuu, pentru a asigura roților o tracțiune maximă, fără a patina pe suprafața de deplasare.

Tehnologie Renault Sport: Vizibilitate R.S.

vizibilitate R.S.

Performanțele R.S. nu se limitează la șasiu, cu acest sistem care grupează 4 funcții de iluminare de înaltă performanță într-o singură unitate:

 

  • luminile de poziție;
  • luminile pentru viraje;
  • proiectoarele de ceață;
  • faza lungă.
Renault Sport - turbocompresor cu rulmenți

turbocompresor cu rulmenți

Tehnologia turbo promovată de Renault a fost introdusă în Formula 1 în 1977, iar azi este prezentă la majoritatea modelelor din gama R.S. și GT.

 

În 2018, Megane R.S. a adoptat noua tehnologie de turbocompresor cu rulmenți, preluată direct de la noile modelele de F1. Turbina – care se rotește la aproape 200.000 rpm – este acum montată pe un mecanism cu rulment ceramic.

Renault Sport înseamnă și...

Renault MEGANE R.S.

Renault Sport

ia virajele ca un campion

descoperă Renault MEGANE R.S.
Prototip Renault albastru

o istorie bogată

120 ani de provocări sportive

vezi cele mai faimoase modele
Campionatul Renault sport

campionatul Renault Sport

pasiunea pentru automobilism

intră în cursă