Renault Sport: excelență tehnologică

Gama Sports

Beneficiind de tehnologiile dezvoltate pentru curse, modelele R.S. sunt considerate modelele etalon pentru gama Renault.

La volan se află zeci de mii de șoferi dintr-o comunitate internațională, care poartă pe drumurile din întreaga lume pasiunea pentru Renault Sport.

Renault MEGANE R.S.

Excelență tehnologică

Automobilismul sportiv, acest laborator pentru noi tehnologii, este forța din spatele inovațiilor noastre.

În loc să le păstrăm doar pentru circuitul de curse, le includem în modelele de serie, astfel încât să te bucuri de un plus de fiabilitate, performanțe și plăcere la volan.

Tehnologia Renault MEGANE R.S.: 4CONTROL

4CONTROL

Tracțiune integrală, pentru mai multă precizie. Această inovație asigură direcție pe roțile din spate, cu ajutorul unui actuator electronic. 

 

Calibrarea realizată de inginerii Renault Sport combină sportivitatea, dinamismul și precizia pe viraje, pentru plăcerea pură de a conduce și o experiență inedită la volan.

Tehnologie Renault Sport: R.S. Monitor

R.S. Monitor

În ultimii ani, sistemele de culegere a datelor au revoluționat metodele de lucru ale piloților de curse. Cu ajutorul R.S. Monitor, aceste tehnologii sunt disponibile acum pentru toată lumea!

 

Disponibil cu R-LINK, R.S. Monitor afișează date telemetrice preluate de la senzorii autovehiculului (presiune, temperatură, turație motor, unghi de bracaj volan etc.) sub forma unor manometre digitale sau unor grafice.

Renault MEGANE R.S.

Gama R.S.

Gama R.S. oferă cele mai bune performanțe și o plăcere la volan fără compromisuri: excelența Renault Sport. 

Tehnologia Renault Sport: Launch control

Launch control

Dacă ți-ai dorit întotdeauna optimizare perfectă la pornire, Launch Control este ceea ce cauți. Acest sistem electronic de asistență la condus este proiectat special în acest scop: cuplul motorului este reglat continuu, pentru o aderență perfectă, astfel încât roțile să aibă aderență pe asfalt fără să derapeze.

Tehnologie Renault Sport: R.S. Vision

R.S. Vision

Performanțele R.S. merg dincolo de șasiu, cu acest sistem care grupează 4 funcții de iluminare de înaltă performanță într-o singură unitate:

 

  • luminile de poziție;
  • luminile de semnalizare;
  • proiectoarele de ceață;
  • faza lungă.
Renault Sport - tehnologie turbo cu rulmenți

Tehnologie turbo cu rulmenți

Introdusă la Formula 1 din 1977, tehnologia turbo folosită pentru prima dată de Renault echipează acum majoritatea modelelor din gamele R.S. și GT.

 

În 2018, MEGANE R.S. a adoptat noua tehnologie turbo „cu rulmenți”, direct din F1. Turbina, care funcționează la aproape 200.000 rpm, este montată acum pe un rulment ceramic.

Renault Sport înseamnă și...

Renault MEGANE R.S.

Renault Sport

Mereu pe prima poziție

Descoperă Renault MEGANE R.S.
Prototip Renault albastru

O istorie bogată

120 ani de provocări sportive

Vezi cele mai faimoase modele
Renault Sport Series

Renault Sport Series

Pasiunea pentru automobilism

Intră în cursă
Prin continuarea folosirii acestui site ești de acord cu utilizarea de cookie-uri de către Renault Commercial Roumanie și partenerii săi în vederea îmbunătățirii conținutului și experienței pe site dar și pentru interacțiunea cu rețelele sociale
Află mai multe