ADN de motorist

De pe pistă pe șosea

 

Un laborator pentru noi tehnologii, automobilismul sportiv este forța din spatele inovațiilor noastre. Tehnologiile nu rămân doar pe circuit, toate aceste inovații sunt încorporate în autovehiculele de serie.

experiența F1®

Motoarele Energy

Bazându-se pe experiența inginerilor diviziei Renault Sport F1, gama noastră de motoare Energy îți oferă tehnologie de vârf. Descoperă-le punctele forte.

motor tce 130

Energy TCe 130

un motor turbo pe benzină de 1.2 L proiectat pentru șosea

În continuarea eforturilor de downsizing si de reînnoire a gamei de motoare, am lansat motorul Energy TCe 130. Al nouălea motor din gama Energy este o versiune mai puternică a motorului Energy TCe 115. Preia ștafeta de la motorul TCe 130, cu o capacitate de 1.4 L. Un motor turbo pe benzină cu injecție directă de ultimă generație, TCe 130 1.2 L este proiectat pentru șosea. Cu 130 CP la 5.500 rpm și cu un cuplu de 205 Nm de la 2.000 rpm, completează gama de motoare pe benzină pentru familia Megane. 

motor dci 160

Motorul turbo Energy dCi 160 Twin Turbo

maestru în dubla supraalimentare

Producător de motoare prin excelență, Renault s-a ridicat la înălțimea standardelor de eficiență în 2014. Bazându-ne pe victoriile din Formula 1, am folosit această experiență pentru a îmbunătăți în permanență eficiența energetică a motoarelor noastre de serie. Obiectivul nostru: să îți oferim mai multă plăcere la volan. Cel mai recent produs din gama de motoare cu tehnologie downsizing, Energy dCi 160 Twin Turbo este primul motor diesel de 1.6 L cu dublă supraalimentare. Are o capacitate de 1.598 cm³ și păstrează toate calitățile unui motor de 2.0 L, dar consumă cu 25% mai puțin combustibil.

motor tce 115

Energy TCe 115

cel mai bun raport putere-economie de combustibil

Primul motor turbo pe benzină cu injecție directă de la Renault, Energy TCe 115 asigură demaraj și accelerare remarcabile. Un reper de sobrietate, consumă mai puțin combustibil și emite mai puțin CO2, fără a face compromisuri atunci când vine vorba de performanță și de plăcerea de a conduce. Această combinație de putere și de economie de combustibil este rezultatul introducerii noilor tehnologii din Formula 1.

motor dci 110

Energy dCi 110

consum de combustibil și emisii incredibil de mici

Motorizare de bază, Energy dCi 110 asigură o reducere a consumului și a emisiilor cu 12% față de predecesorul său, dCi 110. Îți propunem excelența tehnologică Renault dobândită de-a lungul celor 38 de ani de adrenalină în F1, încununați de 12 titluri de campion mondial in categoria constructori.

motor dci 130

Energy dCi 130

de la F1 la producția de serie: excelență mecanică pentru toți

Cel mai eficient motor diesel din clasa sa, Energy dCi 130 1.6 L este incredibil de economic. Cu acest motor, Scenic, Scenic XMOD și Grand Scenic devin cele mai economice autoturisme de pe piață, stabilind noi recorduri la consumul de combustibil și la emisiile de CO2. Plăcerea de a conduce nu este nici ea neglijată. Dimpotrivă, este optimizată datorită celor 16 supape și supraalimentării mărite a motorului care asigură demaraj și accelerare de la cele mai mici viteze.

Descoperă motoarele Renault Sport

Renault Sport Series

Renault Sport Series

pasiunea pentru automobilism

intră în cursă
Echipa Renault F1

echipa Renault F1

în centrul activităților noastre sportive

descoperă echipa Renault F1