Cum funcționează vehiculele hibride cu conectare la priză?

Baterie, autonomie, încărcare: cu motor termic și motor electric, înțelegerea modului de funcționare a vehiculelor hibride cu conectare la priză necesită explicații suplimentare.

Care sunt diferențele de funcționare între vehiculele hibride și cele hibride cu conectare la priză?

hibrid electric, cu conectare la priză

E-Tech cu conectare la priză: următorul pas spre propulsia 100% electrică

Spre deosebire de vehiculele cu propulsie 100% hibridă, cele hibride cu încărcare la priză trebuie conectate la o sursă de alimentare pentru ca bateria să se încarce complet.


Acestea au baterii de capacitate mai mare, care se încarcă prin recuperarea energiei la frânare. Dar pentru a beneficia de toate avantajele pe care le oferă, trebuie încărcate prin conectare la o priză, la fel ca vehiculele electrice.


Acest lucru permite parcurgerea unei distanțe mai mari în modul complet electric. De asemenea, beneficiezi de un număr mai mare de moduri de condus, în special de modul SPORT, care se regăsește în setările MULTI-SENSE.

Ce autonomie are un vehicul hibrid cu conectare la priză?

Autonomia unui vehicul hibrid cu încărcare la priză

o baterie cu o autonomie excelentă

Vehiculele hibride cu conectare la priză E-Tech sunt echipate cu o baterie de 9,8 kWh (400 V), ce asigură până la 50 km autonomie electrică în ciclu mixt WLTP, în modul complet electric.

Prin utilizarea a 2 motoare electrice și unul termic, vehiculele E-Tech pornesc în modul complet electric, fără pornirea motorului termic. Cu această baterie de capacitate mai mare, condusul unui vehicul hibrid este o adevărată plăcere.

 

cât durează până când bateria sistemului hibrid cu încărcare la priză se descarcă?

Tehnologia E-Tech optimizează cât mai mult posibil consumul de electricitate al vehiculului la frânare, decelerare și încărcare.

În timp ce vehiculul încetinește, motorul electric joacă rolul de generator. Energia generată la decelerare este recuperată și utilizată pentru încărcarea bateriei.

La frânare, motorul electric recuperează surplusul de energie și îl transferă bateriei: totul este proiectat pentru a menține bateria încărcată!

cum încarci un vehicul hibrid cu conectare la priză?

Vehiculele hibride cu conectare la priză pot fi conectate la o sursă de alimentare cu tensiune, pentru ca bateria să fie încărcată mai bine decât în timpul decelerării și recuperării energiei la frânare. În acest caz, procesul este similar cu cel al unui vehicul electric:

  • Conectează vehiculul la un punct de încărcare public, disponibil în unele parcări, rețele de partajare a vehiculelor, stații de alimentare de pe autostradă și chiar la unii dealeri.
  • Conectează vehiculul la o priză obișnuită sau la un sistem care permite încărcarea mai rapidă.

poți utiliza un vehicul hibrid cu conectare la priză chiar dacă bateria este descărcată?

Sigur că poți utiliza un vehicul hibrid cu conectare la priză dacă bateria este descărcată. Deși vehiculul este proiectat ca unul electric asistat de un motor termic, bateria nu se descarcă niciodată complet, datorită tehnologiei de încărcare automată.

Descoperă tehnologia E-TECH cu conectare la priză

technologie hybride Renault