Programul RABLA 2024

Programul RABLA 2024

Descoperă ofertele* Renault în Program!
Cere acum oferta pentru modelul tău preferat. 

Urmează pașii de mai jos și profită de Programul Rabla

Pentru o îndrumare corespunzătoare îți recomandăm să iei legătura cu unul dintre agenții Renault. Aceștia te vor îndruma pas cu pas în procesul de casare și achiziție.

Înscrierea în Programul Rabla

Înscrierea în Programul Rabla

Pentru a te înscrie în Programul Rabla trebuie să iei legătura cu unul dintre agenții Renault.

 

Înscrierea se face în mod electronic în aplicația PSIPAN de către agenții din Rețeaua Renault. Pentru înscriere vor fi necesare datele beneficiarului (persoanei care achiziționează noul autovehicul), datele proprietarului de rablă (în cazul în care sunt persoane diferite) și datele referitoare la vehiculul sau vehiculele ce urmează a fi casat/e.

Documente necesare

Documente necesare

Pentru înscrierea în Programul Rabla este necesar să prezinți următoarele documente:

  • actul de identitate, original și copie, atât pentru beneficiar cât și pentru proprietarul rablei;
  • certificatul de înmatriculare al mașinii vechi, sau certificatele mașinilor vechi;
  • cartea de identitate a rablei, respectiv cărțile de identitate ale rablelor, după caz;
  • certificat de atestare fiscală emis de către direcțiile de taxe și impozite locale din cadrul primăriilor de pe raza unde domiciliază cumpărătorul noului autovehicul, din care să rezulte faptul că nu are datorii;
  • certificat de la ANAF.
Casarea mașinii vechi

Casarea mașinii vechi

După ce agentul Renault confirmă validarea în aplicație, proprietarul mașinii uzate sau a mașinilor uzate, se prezintă la un centru de casare autorizat cu mașina sau mașinile pentru casare. În urma procesului de casare se va obține certificatul de distrugere a autovehiculului sau autovehiculelor vechi.

Radierea din circulație

Radierea din circulație

După casare, proprietarul mașinii uzate are obligația să radieze vehiculul sau vehiculele vechi la DRPCIV.

Prezentarea dovezii de radiere

Prezentarea dovezii de radiere

Proprietarul mașinii uzate trebuie să predea vehiculul uzat sau vehiculele către un centru colector autorizat (PASUL 3), să obțină certificatul de radiere din circulație al vehiculului vechi (PASUL 4) și să transmită către agentul Renault certificatele de casare și radiere ale mașinii uzate, până la data emiterii facturii vehiculului nou.

Finalizarea procesului

Finalizarea procesului

După ce au fost urmați toți pașii de mai sus, agentul Renault poate elibera factura de achiziție a autoturismului nou.

 

Durata de valabilitate a notei de înscriere este de 120 de zile de la data emiterii**.

*Oferte destinate persoanelor fizice, supuse unor termene și condiții, valabile conform Programului Rabla Plus 2024. Ofertele prin Programul Rabla Plus, derulat de Administrația Fondului pentru Mediu și finanțat din Fondul pentru Mediu, sunt aplicabile de la momentul la care înscrierile vor fi disponibile în PSIPAN, conform regulamentului de campanie valabil de la data deschiderii înscrierilor, în limita stocului disponibil. 

 

**Cu excepția anului 2024, când valabilitatea notei de înscriere nu poate depăși data de 25 noiembrie. Tot în termenul de valabilitate a notei de înscriere și numai după confirmarea de către aplicație a informațiilor aferente autovehiculului uzat, potrivit procedurii de la art. 10, alin. (1), lit. c), producătorul validat introduce în aplicație data casării, informațiile privind colectorul autorizat unde s-a realizat operațiunea și data radierii. 

 

Pentru mai multe detalii despre Programul Rabla Plus, te rugăm să consulți site-ul afm.ro.

Vrei mai multe detalii?