image

Programul Rabla 2020*

Îți dorești o mașină prin Programul Rabla? Ți-am pregătit o serie de informații care te vor ajuta pe parcursul procesului de achiziție.

Detalii despre Programul Rabla

Prin Programul Rabla, Guvernul susține înnoirea parcului auto din România

Prin acordarea unei prime de casare pentru mașinile care îndeplinesc anumite condiții. Programul Rabla este compus din: Rabla Clasic și Rabla Plus.

icon rabla clasic

Pentru vehicule cu motor pe combustie sau hibrid fără Plug-In

Programul Rabla are la bază acordarea unei tichet în valoare de 6.500 lei pentru o mașină veche casată, utilizabil doar pentru achiziția unei mașini noi cu noxe emise de maximum 140g CO2/km în regim WLTP. Pentru achiziția unui autoturism nou se poate folosi un singur tichet Rabla.

 

Pe langă suma de 6.500 lei, utilizatorul poate beneficia de următoarele eco-bonusuri în cazul în care se îndeplinesc condițiile de mai jos:

 • un eco-bonus de 1.000 lei (suplimentar față de prima de casare), pentru cumpărarea unei mașini al cărei motor generează emisii de CO2 mai mici sau egale cu 105g CO2/km în regim WLTP.
 • un eco-bonus de 1.000 lei (suplimentar față de prima de casare) pentru achizitia unei mașini cu sistem GPL.  
 • un eco-bonus de 2.500 lei pentru achiziția unui autoturism nou hibrid (fără Plug-In).

 

Ex: la achiziția unei mașini hibrid care are emisii de CO2 mai mici sau egale cu 105g CO2/km (WLTP) vei beneficia de o sumă totală de 10.000 lei (6.500 lei prima de casare + 1.000 lei eco-bonus + 2.500 lei eco-bonus hibrid).

icon rabla plus

Pentru vehicule 100% electrice sau hibrid cu tehnologia Plug-in

Pentru cei care optează pentru o mașină 100% electrică sau hibrid Plug-in, Programul Rabla Plus oferă două tipuri de tichete:

 • un eco-tichet de 20.000 de lei pentru achiziția unui autoturism nou hibrid Plug-in cu emisii de CO2 mai mici sau egale cu 50g/km în regim WLTP. 
 • un eco-tichet de 45.000 de lei pentru achiziția unei mașini 100% electrice. 

 

Programele Rabla Clasic și Rabla Plus pot fi accesate împreună.

 

Ex: la achiziția unei mașini 100% electrice și casarea unui autoturism vechi, suma totală de care se beneficiază este de 51.500 lei (45.000 lei eco-tichet + 6.500 lei prima de casare).

*Valid de la momentul la care înscrierile pentru persoane fizice vor fi disponibile în PSIPAN, derulat de Administrația Fondului pentru Mediu și finanțat din Fondul pentru mediu, sub rezerva aprobării Renault Commercial Roumanie ca producător în cadrul Programului.

Vrei mai multe detalii?

 • SubPrefooter Icon

  Primești răspuns rapid solicitării tale

 • SubPrefooter Icon

  Testează modelul alesînainte de achiziție

 • SubPrefooter Icon

  Conduci fără grijicu garanțiile Renault

 • SubPrefooter Icon

  Fă-ți viața mai ușoarăcu MY Renault

Prin continuarea folosirii acestui site ești de acord cu utilizarea de cookie-uri de către Renault Commercial Roumanie și partenerii săi în vederea îmbunătățirii conținutului și experienței pe site dar și pentru interacțiunea cu rețelele sociale
Află mai multe