Condusul la volanul Noului Renault Megane E-Tech 100% ElectricFĂ-ȚI VIAȚA MAI UȘOARĂ CU UN VEHICUL ELECTRIC

Experiența Renault în propulsia electrică

tehnologie avansată de propulsie electrică

Modelul Megane E-Tech 100% electric utilizează noua platformă CMF-EV și încorporează ultimele inovații în domeniu. Vei beneficia de o autentică plăcere de a conduce și de eficiență, cu:

 

  • o baterie de 60 kWh, cuplată la un motor electric de 220 CP.
  • Tehnologia Renault de răcire cu apă și de preîncălzire a bateriei pe vreme rece, pentru pregătirea încărcării.

un nou design al spațiului interior

Megane E-Tech 100% electric este proiectat pentru confort. Bateria cu o grosime de 110 mm, cea mai mică de pe piață, și motorul compact eliberează spațiu în partea din față, asigurând un volum al spațiilor de depozitare de până la 33 l.

 

Am ținut cont de spațiul pentru pasagerii din spate. Ampatamentul mai lung și lipsa elementelor mecanice (precum cutia de viteze) creează o podea plană și un spațiu mai generos pentru picioare.

o experiență uimitoare la volan

Pe lângă noul motor electric, Megane E-Tech 100% electric oferă o distribuție a greutății mai bună pe șasiu și un centru de greutate jos

 

Admiri peisajul și te bucuri de liniștea unui vehicul electric. Accelerații puternice, liniare și dinamice de fiecare dată, fără întreruperi și vibrații. Padelele de pe volan controlează frânarea cu recuperarea energiei, pentru îmbunătățirea plăcerii de a conduce.

încărcare

Ai la dispoziție multiple opțiuni de încărcare, acasă, la serviciu sau pe traseu. Renault Megane E-Tech 100% electric este echipat cu un cablu mod 3 tip 2, ce poate fi folosit la o bornă dedicată vehiculelor electrice sau la stațiile de încărcare publice.

tip de instalare putere de încărcare(2) cablu recomandat durată încărcare(2)
baterie de 40 kWh baterie de 60 kWh
50 km 150 km 300 km 50 km 250 km 450 km 470 km(3)
Bornă încărcare domestică pentru vehicule electrice 7,4 kW Cablu mod 3, inclus la achiziționare 1 h 10 min 3 h 15 min 6 h 30 min 1 h 5 h 9 h 15 min 9 h 15 min
Priză casnică securizată 3,7 kW Cablu mod 2 „flexi-charger”, disponibil ca accesoriu 2 h 15 min 6 h 15 min 12 h 15 min 2 h 10 h 18 h 18 h
priză casnică standard(1) 2,3 kW Cablu mod 2 „flexi-charger” sau cablu mod 2 pentru priză standard, disponibile ca accesorii 3 h 40 min 10 h 35 min 21 h 3 h 20 min 17 h 30 h 30 min 30 h 30 min
stație publică de încărcare rapidă 130 kW cablu atașat la stație Nu este cazul Nu este cazul Nu este cazul 7 min 25 min 1 h 15 min 1 h 15 min
stație publică de încărcare 22 kW cablu mod 3 inclus la achiziționare 30 min 1 h 10 min 2 h 20 min 20 min 1 h 30 min 3 h 15 min 3 h 15 min

(1) recomandat pentru utilizare ocazională.
(2) puterea maximă și durata de încărcare sunt estimate pe baza unor condiții de vreme moderată (20 °C).

baterie și autonomie

cabluri și stații

costuri și întreținere

stilul de viață electric

glosar de termeni electrici

încărcare CA

Încărcare la curent alternativ de putere mică și medie (max. 43 kW). Modul de încărcare cel mai frecvent utilizat la domiciliu sau la majoritatea stațiilor de încărcare publice. 

Încărcare CC

Încărcare rapidă la curent continuu (minimum 50 kW). Necesită o stație de încărcare rapidă specială, disponibilă numai în rețeaua publică.

capacitate utilă

Cantitatea de energie din baterie și care poate fi utilizată de vehicul. Valoare exprimată în kilowați oră (kWh).

E-Tech

Complet electric, hibrid sau cu conectare la priză
tehnologie hibridă dezvoltată de Renault.

frânare cu recuperarea energiei

 Sistem care recuperează energia la frânare și asigură creșterea autonomiei vehiculului: de fiecare dată când vehiculul încetinește, o parte din energia cinetică a acestuia este transformată în electricitate. Bateria se încarcă atunci când șoferul eliberează pedala de accelerație sau apasă ușor pedala de frână.

flexi-charger

Cablu de încărcare ce permite conectarea unui vehicul la o priză de uz casnic. Cablul Flexi-Charger este proiectat pentru încărcarea ocazională la domiciliu și este de preferat să fie conectat la o priză cu o împământare specială.

kW

Abrevierea pentru kilowatt. Unitate care măsoară puterea motorului electric sau cu ardere internă al unui vehicul. Kilowattul este și unitatea de măsură pentru puterea curentului continuu (CC) sau alternativ (CA).

kWh

Abrevierea pentru kilowatt oră. Unitate de măsură pentru energie, care arată capacitatea energetică pe care o baterie o poate furniza motorului, într-o oră de utilizare. 

mod 2

La domiciliu ai nevoie de acest cablu pentru încărcarea vehiculului electric la prizele standard.

mod 3

Ai nevoie de acest cablu pentru încărcarea vehiculului electric la o bornă de încărcare domestică pentru vehicule electrice sau la stațiile publice.

priză ranforsată

O soluție de încărcare la domiciliu mai eficientă decât o priză casnică standard. Asigură o putere de încărcare mai mare (3,2 kW pentru o priză ranforsată, comparativ cu 2,3 kW pentru o priză standard) și este mai sigură (este echipată cu întrerupător diferențial).

bornă dedicată vehiculelor electrice

Stație de încărcare privată. Furnizează o intensitate a curentului mult mai mare decât o priză casnică standard, pentru o încărcare mai rapidă și eficientă. Datorită sistemelor sale de control al încărcării și protecție la variațiile de tensiune, oferă o soluție de încărcare mai sigură la domiciliu.