Condusul la volanul Noului Renault MeganeFĂ-ȚI VIAȚA MAI UȘOARĂ CU UN VEHICUL ELECTRIC

Experiența Renault în propulsia electrică

tehnologie avansată de propulsie electrică

Modelul Megane E-Tech 100% electric utilizează noua platformă CMF-EV și încorporează ultimele inovații în domeniu. Vei beneficia de o autentică plăcere de a conduce și de eficiență, cu:

 

  • o baterie de 60 kWh, cuplată la un motor electric de 220 CP.
  • Pompa de căldură care asigură confortul termic și îți optimizează autonomia în timpul iernii*.
  • Preîncălzirea* temperaturii bateriei pentru încărcare mai rapidă; cu planificator pentru deplasare și stații de încărcare.

 

*Disponibil ca standard pentru versiunile Techno și Iconic.

un nou design al spațiului interior

Megane E-Tech 100% electric este proiectat pentru confort. Bateria cu o grosime de 110 mm, cea mai mică de pe piață, și motorul compact eliberează spațiu în partea din față, asigurând un volum al spațiilor de depozitare de până la 33 l.

 

Am ținut cont de spațiul pentru pasagerii din spate. Ampatamentul mai lung și lipsa elementelor mecanice (precum cutia de viteze) creează o podea plană și un spațiu mai generos pentru picioare.

o experiență uimitoare la volan

Pe lângă noul motor electric, Megane E-Tech 100% electric oferă o distribuție a greutății mai bună pe șasiu și un centru de greutate jos

 

Admiri peisajul și te bucuri de liniștea unui vehicul electric. Accelerații puternice, liniare și dinamice de fiecare dată, fără întreruperi și vibrații. Padelele de pe volan controlează frânarea cu recuperarea energiei, pentru îmbunătățirea plăcerii de a conduce.

ÎNCĂRCARE ÎN CÂTEVA MOMENTE

Ai la dispoziție mai multe opțiuni de încărcare acasă, la serviciu sau în timpul unei călătorii. Renault Megane E-Tech 100% electric este echipat cu un cablu mod 3 tip 2, ce poate fi folosit la o stație de încărcare la domiciliu(1) sau publică.

tip de instalare putere de încărcare cablu recomandat durată încărcare(2)
baterie de 40 kWh baterie de 60 kWh(3)
50 km 150 km 300 km 50 km 250 km 450 km
bornă încărcare domestică pentru vehicule electrice 7,4 kW Cablu mod 3, inclus la achiziționare 1 h 10 min 3 h 15 min 6 h 30 min 1 h 5 h 9 h 15 min
priză casnică securizată 3,7 kW Cablu mod 2 „flexi-charger”, disponibil ca accesoriu 2 h 15 min 6 h 15 min 12 h 15 min 2 h 10 h 18 h
priză casnică standard(1) 2,3 kW Cablu mod 2 „flexi-charger” sau cablu mod 2 pentru priză standard, disponibile ca accesorii 3 h 40 min 10 h 35 min 21 h 3 h 20 min 17 h 30 h 30 min
stație publică de încărcare rapidă (DC) 130 kW(3) cablu atașat la stație 8 min 27 min 1 h 15 min 7 min 25 min 1 h 15 min
stație publică de încărcare 22 kW(4) cablu mod 3 inclus la achiziționare 1 h 10 min 3 h 15 min 6 h 30 min 20 min 1 h 30 min 3 h 15 min

(1) recomandat pentru utilizare ocazională.
(2) durata de încărcare este estimată pe baza unui vehicul optim și a  condițiilor punctelor de încărcare.

Autonomia indicată depinde de ciclul WLTP. Autonomia în condiții reale depinde de condițiile de condus (tipul de drum, stilul de conducere și condițiile meteorologice).

(3) vârful de putere acceptat de baterie variază în funcție de starea de încărcare a bateriei și de temperatură (până la 85 kW la o baterie de 40 kWh și 130 kW la o baterie de 60 kWh baterie).

(4) timpul de încărcare este valabil numai pentru versiunile de încărcare de tip "boost charge" și de încărcare optimă cu un AC22.

Ilustrarea instalării și a cablurilor necesare pentru încărcare

priza încărcare domestică

Priza încărcare domestică + cablu mod 2

Stație (publică sau casnică) de încărcare

Stație (publică sau casnică) de încărcare + cablu mod 3

Stație publică de încărcare rapidă

Stație publică de încărcare rapidă + cablu atașat la stație

baterie și autonomie

cabluri și stații

costuri și întreținere

stilul de viață electric

Simulează autonomia și durata de încărcare la Megane E-Tech 100% electric

glosar de termeni electrici

încărcare CA

Încărcare la curent alternativ de putere mică și medie (max. 43 kW). Modul de încărcare cel mai frecvent utilizat la domiciliu sau la majoritatea stațiilor de încărcare publice. 

încărcare CC

Încărcare rapidă la curent continuu (minimum 50 kW). Necesită o stație de încărcare rapidă specială, disponibilă numai în rețeaua publică.

capacitate utilă

Cantitatea de energie din baterie și care poate fi utilizată de vehicul. Valoare exprimată în kilowați oră (kWh).

E-Tech

Complet electric, hibrid sau cu conectare la priză
tehnologie hibridă dezvoltată de Renault.

frânare cu recuperarea energiei

 Sistem care recuperează energia la frânare și asigură creșterea autonomiei vehiculului: de fiecare dată când vehiculul încetinește, o parte din energia cinetică a acestuia este transformată în electricitate. Bateria se încarcă atunci când șoferul eliberează pedala de accelerație sau apasă ușor pedala de frână.

flexi-charger

Cablu de încărcare ce permite conectarea unui vehicul la o priză de uz casnic. Cablul Flexi-Charger este proiectat pentru încărcarea ocazională la domiciliu și este de preferat să fie conectat la o priză cu o împământare specială.

kW

Abrevierea pentru kilowatt. Unitate care măsoară puterea motorului electric sau cu ardere internă al unui vehicul. Kilowattul este și unitatea de măsură pentru puterea curentului continuu (CC) sau alternativ (CA).

kWh

Abrevierea pentru kilowatt oră. Unitate de măsură pentru energie, care arată capacitatea energetică pe care o baterie o poate furniza motorului, într-o oră de utilizare. 

mod 2

La domiciliu ai nevoie de acest cablu pentru încărcarea vehiculului electric la prizele standard.

mod 3

Ai nevoie de acest cablu pentru încărcarea vehiculului electric la stațiile publice.

priză ranforsată

O soluție de încărcare la domiciliu mai eficientă decât o priză casnică standard. Asigură o putere de încărcare mai mare (3,2 kW pentru o priză ranforsată, comparativ cu 2,3 kW pentru o priză standard) și este mai sigură (este echipată cu întrerupător diferențial).

stație de încărcare la domiciliu

O stație de încărcare privată, care furnizează o intensitate a curentului mult mai mare decât o priză casnică standard, pentru o încărcare mai rapidă și eficientă. Datorită sistemelor sale de control al încărcării și protecție la variațiile de tensiune, oferă o soluție de încărcare mai sigură la domiciliu.