Renault Austral, de 235 ori în jurul lumii ca să își asigure calitatea

După Megane E-Tech 100% electric în 2020, Austral este al doilea model Renault care a fost supus testelor denumite Curse de confirmare. A parcurs astfel aproape 3 milioane de kilometri pe toate tipurile de drumuri și asta chiar înainte de lansarea comercială. La volan, aproximativ o sută de angajați s-au pus în pielea clienților în timp ce au testat mașina. Obiectivul lor: să identifice eventualele îmbunătățiri pentru a se asigura că Austral ajunge la cele mai bune performanțe în ceea ce privește plăcerea de a conduce, calitatea și fiabilitatea.

Youtube este dezactivat. Permiteți cookie-urilor să acceseze conținutul video.

Condus de Thierry Charvet, Director Industrial și Calitate al Renault Group, planul strategic pentru Calitate al companiei este unul dintre principalii piloni ai Renaulution. În centrul acestui plan, fiabilitatea noilor modele în curs de dezvoltare a fost subiectul multor acțiuni și discuții, ceea ce a dus la schimbări profunde ale testelor rutiere efectuate înainte de toate lansările comerciale. A fost dezvoltat un nou tip de test: Cursele de confirmare (Confirmation Runs).

Renault Austral

“Am dezvoltat o abordare complementară a testelor rutiere efectuate la Centrul Tehnic Aubevoye al Grupului Renault, lângă Paris, unde avem pistele și echipamentele necesare. Aceste teste sunt efectuate cu o flotă mică de vehicule pre-serie și au fost încredințate unor piloţi testare”, explică Thierry Charvet. „Acum consolidăm acest proces. Cu obiectivul de a asigura liniștea sufletească pentru clienții noștri, ne punem în locul lor prin ceea ce se numește Cursa de Confirmare. Am oferit unui număr de peste o sută de angajați ai noștri o flotă de 160 de vehicule, permițând testarea pe toate tipurile de drum, în mai multe țări. Acest lucru ne-a permis să identificăm și să acționăm asupra a aproximativ 350 de puncte de îmbunătățire, înainte ca Renault Austral să ajungă în reprezentanțele noastre și la clienții noștri.”

CURSELE DE CONFIRMARE: UN PROCES NOU ȘI EFICIENT

Până la încheierea acestor tipuri de teste -  curse de confirmare, Renault Austral a fost testat pe aproape 3 milioane de kilometri – mai exact 2,8 milioane – pe toate tipurile de drumuri din Franța, Spania, Germania și România. Drumuri urbane, autostrăzi, drumuri principale, prin câmpie și în munți, dar și în orice condiții meteorologice. Cei peste 100 de angajați Renault care au participat la teste au raportat orice aspect al vehiculului care ar putea fi îmbunătățit printr-o aplicație instalată pe smartphone. Această aplicație a ajutat inginerii și experții mărcii să colecteze și să analizeze date aproape în timp real. Prin parcurgerea unui kilometraj atât de extins în timpul curselor de confirmare, Renault a putut identifica potenţialele probleme ce pot apărea la modelul Austral cu mult înainte ca acestea să apară la clienți, asigurând astfel o mai mare calitate, fiabilitate și durabilitate pe toată durata de viață a vehiculului.

Renault Austral

După Megane E-Tech 100% electric în 2020 și acum Austral, toate modelele viitoare vor beneficia de acest tip de teste și de expertiza unor oameni precum Alvaro Rodriguez Sastre, angajat al Grupului Renault în Spania, tester și pilot de curse Renault.

 

 

“Călătoresc între 1.000 km și 1.500 km în fiecare săptămână, în funcție de perioadă”, spune Alvaro. ”Una dintre rutele pe care le folosim adesea pentru testele noastre, cum ar fi cursele de confirmare, este între Madrid și Valladolid, prin Navacerrada, Segovia și Sepulveda. Traseul este extrem de variat și ne permite să evaluăm fiecare aspect al mașinii testate: cum se comportă, capacitatea de accelerație, nivelul de confort și acustica. Sunt fericit dacă ştiu că tuturor clienților noștri le face place să conducă Austral!”.

 

Renault Austral