• Vânzările Alpine au crescut cu peste 70% în primul semestru alanului 2022, după o creștere deja record de 74% în 2021.
  • Odată cu deschiderea de noi piețe și cu o rețea de distribuţie încreștere rapidă, Alpine își continuă expansiunea internațională.
  • Alpine s-a bucurat de un prim semestru al anului 2022 plin deevenimente, cu o nouă gamă A110, trei ediții speciale și un vehiculîntr-o versiune art concept.

 

Alpine s-a bucurat de o creștere excepțională a rezultatelor pentru primul semestrual anului 2022. Brandul înregistrează o creștere accelerată cu mai multe lansări și orețea în expansiune în Franța și la nivel internațional.

ALPINE CONTINUĂ SĂ CREASCĂ

Alpine a înregistrat o primă jumătate a anului 2022 excelentă, cu o creștere avânzărilor de 70,8% (1.710 de unități vândute în întreaga lume). Spania aînregistrat cea mai puternică evoluţie, cu +193,3%, urmată de Austria (+115,4%),Germania (+81,7%) și Franța (+81,5%).

 

Comenzile pentru modelul A110 s-au dublat în primul semestru, indicând o tendințărobustă și susținută care a determinat uzina Alpine Dieppe Jean Rédélé să-șimărească rata de producție. Pentru a creşte producţia de la 16 la 18 vehicule pe zidin septembrie 2022, Alpine a demarat un proces de recrutare. 

 

În plus, Alpine continuă să se extindă în Europa odată cu sosirea mărcii în două noițări: Slovenia și-a deschis primul centru Alpine în martie și Republica Cehă în iunie,la Praga. Rețeaua Alpine continuă să se extindă în general, cu 22 de centre noideschise, ajungând la un total de 122 de locații în întreaga lume. Odată cu adăugarea de noi teritorii, această creștere va continua în al doilea semestru alanului 2022.

A110 EMBLEMATIC CA ÎNTOTDEAUNA

În timp ce lansarea noii game a marcat începutul anului, A110 a fost în centrulatenției cu nu mai puțin de trei ediții speciale:

  • A110 South Beach Colorway a fost dezvăluit la Miami F1 Grand Prix
  • A110 GT J. Rédélé a fost prezentat în exclusivitate tuturor fanilorcomunității adunate la Dieppe cu ocazia sărbătoririi centenarului fondatorului Alpine. Evenimentul a reunit peste 1.100 de vehicule la sediul istoric almărcii.
  • A110 Tour de Corse 75 a fost dezvăluit la mijlocul lunii iunie și prezentat laGoodwood Festival of Speed alături de ilustrul său predecesor.

 

Aceste modele s-au bucurat de un adevarat succes, cu 75 de unităţi A110 GTJ.Rédélé și Tour de Corse vândute în Europa în doar câteva minute!

 

Alpine a lucrat cu echipa Obvious pentru a crea Sastruga. Bazat pe A110, Sastrugacombină tehnologia, arta și algoritmii pentru a crea un design pe cât de estetic, peatât de științific.

 

Calendarul sportiv și viitoarele modele promit un al doilea semestru la fel deinteresant pentru marca Alpine.

Laurent Rossi, Alpine CEO:

"Alpine a înregistrat o performanță remarcabilă avânzărilor în primul semestru, în ciuda contextului economic dificil. În ultimele 18luni, marca a avut o dinamică viguroasă prin restructurare, dezvoltare comercială șiintroducerea de noi modele. Aceste rezultate evidențiază profesionalismul șiimplicarea tuturor partenerilor din rețeaua Alpine. Toate echipele vor continua săconsolideze acest progres în următoarele luni.”