Diede de Groot, Luca Van Assche și Félix Auger-Aliassime au devenit ambasadori ai mărcii Renault. Această afiliere este în concordanță cu ambiția Renault la nivel internațional.

Devenind un partener premium al turneului de tenis de la Roland-Garros în 2022, Renault începe anul 2023 prin anunțarea noului său grup de ambasadori: Diede de Groot, Luca Van Assche și Félix Auger-Aliassime.

 

Acești ambasadori vor duce valorile și imaginea mărcii la cel mai înalt nivel al tenisului profesionist. De asemenea, vor sprijini inițiativele Renault de promovare a accesului la sport.

 

Renault dorește să își îndeplinească angajamentul pe care și l-a asumat în cadrul Give Me 5, inițiativa sa de CSR, concentrându-se pe tineri și pe cartierele prioritare. În 2022, Renault a construit trei terenuri de tenis – în Marsilia, Lyon și Grigy – ca parte a acestei inițiative. Brandul își propune să dezvolte proiectul la nivel internațional cu ajutorul ambasadorilor săi.

Arnaud Belloni, Global Chief Marketing Officer:

"Renault anunță cu mândrie că îi va sprijini pe acești sportivi talentați în următorii trei ani. Lăsând la o parte abilitățile lor sportive, ceea ce ne-a motivat să ne unim forțele cu ei a fost mentalitatea și angajamentul lor față de valorile etice promovate de Renault."

Jucătoarea olandeză Diede de Groot, în vârstă de douăzeci și cinci de ani, este campioană la simplu în competiția feminină în scaun rulant de la Roland-Garros și actualul nr. 1 mondial atât la simplu, cât și la dublu. Între 2017 și 2022, ea a câștigat 31 de titluri de Grand Slam – 16 la simplu și 15 la dublu.

 

Jucătorul francez în vârstă de optsprezece ani, Luca Van Assche, este un tânăr talent demn de urmărit. După ce a câștigat titlul de juniori de la Roland-Garros în 2021, fără a pierde niciun set, a câștigat primul său titlu ATP Challenger în Portugalia în decembrie 2022 și în prezent este cel mai tânăr jucător din top 150.

 

Jucătorul canadian Félix Auger-Aliassime, în vârstă de douăzeci și doi de ani, deține în prezent locul 7 mondial în clasamentul ATP. Cunoscut pentru eforturile sale atât pe teren, cât și în afara acestuia, a avut un an promițător în 2022, câștigând patru turnee diferite.

 

"Sunt mândru de afilierea cu Renault, deoarece împărtășim aceleași ambiții și valori. Inițiativa Give Me 5 se concentrează pe promovarea tenisului în cartierele prioritare, așa că este o inițiativă importantă pentru mine. Vom lucra împreună la extinderea acesteia", a declarat Félix Auger-Aliassime.