În treizeci de ani Clio nu a încetat niciodată să ridice standardele în categoria sa. Disponibilitatea în gamă a tehnologiei unice E-TECH hybrid va marca aniversarea de 30 de ani. Acest moment important a fost sărbătorit de comunitatea fanilor și a clienților.

Treizeci de ani de evoluții stilistice șitehnologice, treizeci de ani răspunzând cât mai bine nevoilor clienților activi, treizeci de ani demomente frumoase. Astăzi cine nu a auzit de Clio? Aproape toată lumea are o poveste mai multsau mai puțin apropiată de una dintre mașinile care i-a însoțit în călătorii scurte sau mai lungitimp de trei decenii.

De la prima sa apariție în 1990, Clio a devenit bestseller-ul Grupului Renault la nivel mondial, cumai mult de 15 milioane de exemplare vândute. Cea care a fost cel mai adesea încoronatămașina preferată a francezilor a devenit, din 2013, lider în segmentului B în Europa. Dar dincolode performanțele comerciale, Clio simbolizează mai presus de toate o aventură, atât în interiorulcât și în afara Renault.

De-a lungul anilor, Renault a reușit să păstreze ADN-ul care i-a oferit succesul citadinei salevedetă pentru a oferi astăzi a cincea generație Clio. Din ce în ce mai modern, mai atletic, Clio Vpreia punctele forte ale celor patru generații anterioare care au construit saga:

  • De la primul Clio a preluat toate elementele care îl transformă într-un model iconic. Așacum s-a întâmplat cu prima generație, Noul Clio împrumută tehnologii disponibile pevehicule de segment superior, cum ar fi Megane sau Espace.
  • De la Clio II păstrează standardele foarte înalte de confort și spațiu.
  • Așa cum a reușit Clio III, acesta îmbunătățește calitatea percepută.
  • De la Clio IV noul model moștenește un design puternic, care a inspirat întreaga gamă Renault

Actualul Clio V își continuă tradiția vehiculelor perfect sigure, adaptate noilor tendințe, și odovedește cu cele 5 stele EuroNCAP.

Astăzi, citadina de segment B merge chiar mai departe și scrie o nouă pagină în istoria sa prinoferirea tehnologiei inovatoare E-TECH Hybrid. Noul model electrifică viața de zi cu zi și seadaptează nevoilor de mobilitate ale unui număr cât mai mare de clienți datorită versatilității salerecunoscute.

Găsiți povestea lui Clio, testul la volanul lui Clio V E-TECH Hybrid realizat de către pilotul nostrude dezvoltare Laurent Hurgon și dosarul de presă aici.