Rezumat
 • Design impresionant, personalitate puternică, aspect atrăgător și o senzație modernă pentru fiecare client profesionist, contribuind la scrierea următorului capitol al poveștii de succes cu a patra generație Master.
  Design aerodinamic atent proiectat până la cele mai mici detalii, asigurând cea mai mare eficiență energetică din clasa sa, indiferent de tipul de alimentare.
 
 • O platformă nouă, multi-energie, acoperind toate necesitățile, cu motoare diesel Blue dCi de la 105 la 170 CP (reducând semnificativ consumul și emisiile de CO2), motoare electrice de 96 sau 105 kW și baterii de 40 sau 87 kWh, oferind o autonomie WLTP de peste 410 km, plus o variantă pe bază de hidrogen.
 
 • O nouă cutie de viteze cu 9 trepte pentru un plus de confort.
 
 • 20 de sisteme sofisticate de asistență a șoferului, garantând siguranță optimă și un sistem inovator de frânare dinamică, îmbunătățind eficiența indiferent de gradul de încărcare a furgonetei, reducând la jumătate timpul de frânare și sporind confortul șoferului.
 
 • Versiuni electrice cu posibilități de încărcare Vehicle-to-Grid (V2G) și Vehicle-to-Load (V2L), direct de la baterie sau prin intermediul prizelor din cabina de comandă sau din zona de încărcare, pentru alimentarea dispozitivelor.
 
 • Un birou mobil elegant și high-tech, cu pupitrul orientat spre șofer, pentru un plus de confort și un spațiu de depozitare de până la 135 de litri.
 
 • Sistemul multimedia OpenR Link, cu un ecran de 10 inch, compatibilitate wireless cu Android Auto și Apple CarPlay, precum și conectivitatea la distanță a vehiculului prin intermediul aplicației My Renault, sunt incluse standard pe fiecare versiune din gamă. De asemenea, sistemul ultramodern OpenR Link, cu funcții integrate Google (peste 50 de aplicații disponibile în Google Play, navigație HD Google Maps și interacțiune vocală cu Google Assistant), împreună cu diverse alte servicii conectate și încărcătoare wireless pentru smartphone-uri, sunt disponibile ca opțiuni suplimentare.
 
 • Fundamentele vehiculului utilitar consolidate: peste 40 de siluete disponibile din care să aleagă și un număr infinit de conversii posibile. O sarcină utilă îmbunătățită, până la 4 tone la tracțiune și un volum de încărcare de 11 până la 22 m3 în tracțiune sau propulsie, cu o lățime de acces și o lungime de încărcare care sunt cele mai bune din categorie.
 
 • Singurul vehicul utilitar din categoria sa fabricat în Franța: cele trei versiuni de alimentare și toate caroseriile sunt realizate pe aceeași linie de producție la Batilly (lângă Metz, în estul Franței).
 
 • Disponibil începând cu primăvara anului 2024.

 

De la lansarea autoutilitarelor Master, în 1980, Renault a vândut peste 3 milioane de unități, fabricate integral în estul Franței, în Batilly. Datorită succesului înregistrat pe parcursul a peste 40 de ani și cu trei generații Master lansate la activ, Renault s-a poziționat ca lider de încredere pe piața din Europa. Autoutilitarele Renault Master sunt prezente pe șoselele din peste 50 de țări, inclusiv în America de Sud, încă din anii '90. A patra generație a modelului Renault Master se pregătește să perpetueze acest succes.

Hélène Carvalho, Renault Master programme leader:

"Cu cel mai recent model Renault Master, ne-am propus să ajungem cât mai aproape de definiția autoutilitarei ideale. Viața de zi cu zi a comercianților, antreprenorilor și managerilor de flote va fi cu adevărat revoluționată, permițându-le să-și maximizeze productivitatea. Este o furgonetă pe care se pot baza în mod constant în activitățile lor zilnice, indiferent de alegerea tipului de alimentare”.