Ce trebuie să știi despre anvelope?

Menținerea anvelopelor în stare bună asigură stabilitatea corespunzătoare a autovehiculului la drum. Ai grijă de ele. 

Când e momentul să schimbi anvelopele?

Indiferent de sezon, alegerea anvelopelor potrivite pentru mașina ta reprezintă o decizie importantă pentru siguranța ta și a pasagerilor tăi.

Un prim criteriu de care trebuie să ții cont atunci când alegi anvelopele îl reprezintă condițiile meteo.

Clasificarea anvelopelor în funcție de anotimp

Anvelope de vara MOTRIO

anvelope de vară

Anvelopele de vară au un comportament foarte bun pe asfalt uscat sau umed, dar nu sunt recomandate la temperaturi de sub 7°C, acestea fiind proiectate să reziste la temperaturi de peste 30°C. 

Anvelope de iarna MOTRIO

anvelope de iarnă

Anvelopele de iarnă oferă o aderență bună la temperaturi scăzute, atunci când drumurile sunt ude sau alunecoase și garantează o bună manevrabilitate a autovehiculului pe zăpadă sau gheață. Acestea sunt proiectate să ruleze la temperaturi scăzute, utilizarea lor la temperaturi înalte accentuând ritmul de uzură. 

Anvelope All Season

anvelope all season

Anvelopele All Season îmbină calitățile anvelopelor de vară și a celor de iarnă și prezintă un comportament global pentru o conducere liniștită pe distanțe scurte.

Există diferențe între anvelopele de vară, cele de iarnă și cele all season. Dacă ai nevoie de mai multe detalii, specialiștii noștri te pot ajuta.

Marcajele

Anvelopele reprezintă singurul contact pe care mașina ta îl are cu solul. Oferă-ți siguranță!

Un alt criteriu de care trebuie să ții cont în alegerea anvelopelor este dimensiunea acestora. Informație pe care o regăsești în cartea de identitate a mașinii, pe pragul mașinii sau, în cazul în care mașina este nouă, pe primele anvelope care au fost puse din fabricație.

Campanie pneuri

marcaje

195/65R16 95 C

  1. Dimensiunea anvelopelor:
    195 – lățime (mm), 65 – raport de înălțime (65% din lățime), R – radial (tipul de anvelopă), 16 – diametrul interior al anvelopei (inchi).
  2. 95 - Indicele de încărcare. Indicele de încărcare arată sarcina maximă pe care anvelopa o poate suporta la presiunea ideală precizată de constructor.
  3. C- Indicele de viteză. Acest marcaj corespunde indicelui de viteză al mașinii, lucru care înseamnă viteza maximă a autovehiculului la care anvelopa este certificată pentru a suporta, în deplină siguranță, o sarcină menționată în indicele de încărcare.

noua etichetă energetică

noua etichetă energetică

noul format al etichetei

Începând cu data de 1 mai 2021, reglementările europene privind etichetarea energetică impun un nou format al etichetei și al înregistrării (EPREL) pentru anvelopele autovehiculelor noi și cele comercializate ulterior.

Asistență rutieră

Asistența incidențe pneuri se aplică și pentru daunele survenite din cauza unei pene imobilizante la mai multe pneuri deodată.

 

Dacă ai un contract Assistance Revolving activ și te afli într-o astfel de situație poți solicita asistență la 0248 500 551.

 
Serviciul este disponibil 24/7, inclusiv în sărbătorile legale, iar Call Center-ul organizează tractarea mașinii la cel mai apropiat Reparator Autorizat Renault.