Renault România va livra 400 de Renault ZOE, mașini care vor face parte din flota companiei de car sharing SPARK. Achiziția unui număr record de vehicule electrice stabilește un precedent pentru piața locală. Primele 100 de mașini sunt în curs de a fi incluse în flota disponibilă pentru închiriere și permit clienților SPARK din București să se bucure de noua generație a modelului Renault ZOE, cel mai vândut vehicul 100% electric din România.

„În contextul provocărilor majore de mediu, suntem cu toții convinși de importanța propunerii unei soluții de mobilitatecomplementare care răspunde nevoilor orașelor de a reduce emisiile de CO2 și de a combate poluarea. Suntemîncântați să continuăm colaborarea noastră cu SPARK, extinderea flotei cu 400 de Renault ZOE este un semn alinteresului orașului și al bucureștenilor pentru o mobilitate electrică, durabilă și mai competitivă, a cărei flexibilitate lepermite să se deplaseze foarte ușor și confortabil” declară Istvan LORINCZI – Director Vânzări Speciale Renault Commercial Roumanie.

Noile mașini incluse în aplicația SPARK vor crește semnificativ disponibilitatea serviciului în București. Renault ZOEeste o mașină 100% electrică potrivită pentru mobilitatea urbană şi suburbană. Versiunea de echipare a mașinilor dinflotă dispune de o baterie de 40 kWh și o autonomie de până la 300 km (WLTP). Prețul actual de închiriere este de0,86 lei / min şi 120 lei pentru o perioadă de 24 de ore. 

„În exact un an de la debutul pe piața din România am ajuns la o creștere impresionantă. Am început cu mai puțin de50 de mașini în București și curând vom avea peste 550 de autovehicule complet electrice pregătite pentru curseplăcute. Suntem foarte încântați de colaborarea cu Renault și așteptăm cu nerăbdare o relație de business de succespe termen lung. Serviciul nostru devine deja o soluție populară pe măsură ce clienții SPARK au acces facil la oalternativă de mobilitate urbană accesibilă, cu emisii zero și fără complicații, care aduce și beneficiul unor călătoriisigure, într-un mediu izolat" declară Dimitar Stoyanov, Country Manager SPARK Romania.

Flota de mașini a fost pregătită de livrare de Agentul Renault autorizat AutoCobalcescu din București.