La sfârșitul lunii iunie 2020, Renault este lider de piață în România pe segmentul vehiculelor electrice (EV). Renault ZOE își dublează numărul de înmatriculare la 255 de unități prin comparație cu primele 6 luni din 2019. În ianuarie marca și-a reînnoit modelul său de succes Renault ZOE, iar până la finalul anului își va extinde gama cu o nouă ofertă - E-TECH hibrid.

În ciuda contextului delicat al piețeidin prima jumătate a anului, Renaultreușește să își consolideze pozițiade lider în segmentul vehiculelorelectrice (EV). Piața modelelor EV aînregistrat în primele 6 luni aleanului o creștere încurajatoare de27% față de aceeași perioadă în2019, în special datorită unui numărtot mai mare de concurenți. AstfelRenault reușește sa câștige o cotăde piață semnificativă de 44%.

La mai puțin de 6 luni de la momentullansării comerciale, Noul ZOE este unreal succes, citadina 100% electricăfiind lider de necontestat pe piața de EVcu peste 40% MS. 

De asemenea, modelul de segment B îșidublează vânzările, ajungând la 255 deînmatriculări în România în primele 6luni ale anului. Reconfirmă astfelrezultatul excepțional obținut la niveleuropean de 17.650 de înmatriculări (o creștere de 98,8% vs 2019) pe parcursul aceleiași perioade. În plus, în luna iunie Noul ZOE a reușit săintre în topul general al primelor 20 de modele vândute în ţară. Renault Kangoo Z.E. păstrează pozițiade lider pe piața de modele utilitare electrice cu 14 vehicule înmatriculate, iar Renault Twizy completeazălista opțiunilor alese de clienți cu 4 unități înmatriculate.

Rezultatele obținute sunt în concordanţă cu implicarea şi dedicarea echipelor de vânzări din rețeauacomercială Renault, precum şi cu accelerarea vânzărilor în platforma de e-Commerce a mărcii (https://vanzari.renault.ro).

Hakim Boutehra, Director General Cluster Groupe Renault SEE, a declarat:

«Segmentul vehiculelor electrice este un segment tot mai căutat de clienți şi, în mod evident, din ce in ce mai competitiv. Suntem incantați să constatăm că noul nostru model, Renault ZOE, este un real succes în Romania. Rezultatele obținute sunt încurajatoare, mai ales acum când prima parte a anului a oferit provocări importante tuturor actorilor industriei auto. Suntem convinși că noua gamă E-TECH hibrid va răspunde în aceeași măsură nevoilor şi așteptărilor clienților.»