Iconicul Renault 5 este pe cale să sărbătorească cea de-a 50-a aniversare. Bunicul în vârstă de 50 de ani are acum un descendent: Renault 5 Prototype, care va da naștere unui model de producție anul viitor.

Sufletul unui brand se naște din moștenirea sa. Pentru a aduce un omagiu unei astfel de moșteniri și a reaprinde spiritul vremurilor trecute, un brand trebuie să rămână fidel originilor sale și să caute inspirație din interior. Acesta este rolul care îi revine lui Renaul 5 Prototype. Va reprezenta modul în care Renault este pregătit să facă mașinile electrice accesibile pe scară largă în întreaga Europa: venind cu o abordare modernă a unei mașini populare, dar esențiale, la fel cum a făcut strămoșul său în timpurile sale de glorie. 

 

Renault 5 Prototype este o mașină de oraș compactă plină de farmec, care propulsează una dintre favoritele atemporale ale Renault în viitor, cu o abordare modernă, complet electrică. A reușit să-și păstreze latura distractivă și jucăușă, cu o culoare galbenă a caroseriei, foarte „pop”.

 

Echipa de design a lui Gilles Vidal s-a inspirat din acest model emblematic al patrimoniului Renault, cunoscut și recunoscut în întreaga lume: Renault 5. Aspectul general al Renault 5 Prototype se bazează pe designul original. Cu toate acestea, abordarea modernă este vizibilă în formele mașinii, dar și în ornamentele selectate și materialele care sunt inspirate din lumea electronicii, a designului interior și a sportului.

 

 Salonul auto de la München va fi oportunitatea ideală pentru a descoperi - sau redescoperi - Renault 5 Prototype, dar și pentru a vă bucura de o călătorie în timp, pătrunzând în patrimoniul din spatele „diamantului” cu o vitrină de patru modele care au marcat durata de viață a Renault 5. Expoziția va include un TL portocaliu, un Le Car Van negru, un model electric albastru și un TX de culoare șampanie.