• Echipa Alpine Esports debutează cu prima echipă de curse virtuale în parteneriat cu Race Clutch.
  • Echipa urmează să concureze în sezonul 2021 F1 Esports Pro-Series, precum și în viitoarele Grand Prix-uri virtuale și va organiza prima ediție Alpine Esports Series.
  • Nicolas Longuet și Fabrizio Donoso alcătuiesc primul duo al ALPINE care intră în F1 Esports Pro-Series.
  • Expert în simracing, Race Clutch va antrena piloții de la sediul central din Limoges (Franța).

Echipa Alpine Esports a dat startul astăzi, în mod oficial, sezonului 2021 de F1 Esports World Championship (F1 Esports Pro-Series), cea mai mare competiție virtuală de curse din lume. În parteneriat cu experții în simracing, Race Clutch, Alpine participă pentru prima dată într-o competiție de curse virtuale.


În calitate de partener oficial al echipei în acest an, Race Clutch va oferi suport piloților cu antrenarea și pregătirea pentru competiție de la sediul central din Limoges, Franța. Obiectivul echipei este să recruteze și să antreneze cei mai buni piloți Esports din lume pentru a concura în cele mai mari competiții virtuale de curse.


La începutul lunii septembrie, echipa din F1 Esports Pro-Series din acest an va fi reprezentată de Nicolas Longuet și Fabrizio Donoso, duo-ul care a plasat echipa pe locul trei în campionatul de anul trecut.


Piloții vor fi sub îndrumarea lui Richard Arnaud, Team Principal, Robin Bondon, Race Director, Julien Southon, Performance Manager, dar și a ambasadorului Thom "Thomb" Brouwer și a antrenorului Samba Sy.


Pe lângă competiția F1 Esports Pro-Series din acest an, Alpine Esports va organiza și Alpine Esports Series, care va începe luna viitoare. Seria se va baza pe jocul Assetto Corsa Competizione și va plasa participanții într-un campionat de șase curse, la finalul cărora învingătorii vor câștiga diverse premii.

Laurent Rossi, CEO Alpine Cars

„Suntem încântați să prezentăm prima echipă Alpine Esports care participă la competiții și campionate virtuale în acest an. Prin parteneriatul cu Race Clutch, Alpine Esports Team va căuta și va antrena cei mai buni piloți Sim din lume, cu scopul de a câștiga. Echipa are facilități fantastice și o poziționare foarte bună  care îi permite să facă acest lucru. Va continua, de asemenea, să reducă distanța dintre cursele virtuale și cele reale, deoarece aceste două lumi se apropie din ce în ce mai mult în fiecare an. De asemenea, va putea învăța din programele noastre de Formula 1 și Alpine Racing. Abia așteptăm să vedem echipa și piloții noștri concurând virtual în 2021.”

Richard Arnaud, președinte și fondator al Race Clutch, directorul echipei Alpine Esports

„Întreaga echipă Race Clutch este mândră și încântată să facă parte din familia Alpine! Experiența noastră în simracing va oferi Alpine Esports cel mai bun mediu pentru a concura în prim-plan. Scopul este de a câștiga campionate, seria Esports F1 fiind primul dintre ele. Cred în echipa pe care am construit-o împreună. Sunt sigur că această colaborare va crește interesul pentru sport, atrăgând noi fani de F1, deschizând în același timp noi oportunități pentru Alpine în lumea curselor virtuale. Este o nouă călătorie interesantă care se deschide pentru cursele Esports din Franța."

Nicolas Longuet, pilot al echipei Alpine Esports

„Sunt fericit să-mi continuu cariera alături de Alpine după un sezon de succes în 2020. După prima mea campanie completă, obiectivul este evident să lupt pentru titlu și să obțin mai multe victorii. Experiența acumulată în ultimul an mă va ajuta să evit repetarea anumitor greșeli. Alte echipe par deja mai puternice decât anul trecut, dar sunt încrezător și aștept cu nerăbdare să înceapă sezonul 2021 F1 Esports Series."

Fabrizio Donoso, pilot al echipei Alpine Esports

„Având în vedere ultimul meu sezon, este minunat să am șansa de a concura din nou anul acesta. M-am pregătit atât pe circuite fizice, cât și virtuale. Scopul meu principal este acum să mă concentrez asupra performanței și a condusului. Sunt încântat să văd cum merg lucrurile și aștept cu nerăbdare acest nou sezon, cu echipa noastră refăcută și purtând noi culori."