1. Când începe Programul Rabla în 2017?

Anul acesta programul a demarat oficial pe 18 mai. Asta înseamnă că începând cu această dată, agenții Renault pot depune în PSIPAN cereri de înscriere pentru persoanele care doresc participarea în Program.

2. Cum procedez dacă am o mașină pe care vreau să o casez?

Pentru a casa o mașină și pentru a obține prima de casare trebuie să efectuezi următorii pași:

  • Te prezinți la agentul Renault preferat (găsești lista agenților Renault aici) cu actele mașinii (talon și cartea de identitate a mașinii) pe care dorești să o casezi.
  • Agentul Renault înregistrează cererea ta și demarează procesul de aprobare a distrugerii la DRPCIV.
  • După efectuarea verificărilor necesare și confirmarea aprobării, identifici un centru de casare autorizat AFM și îți transporți mașina acolo. La predarea automobilului, centrul de casare îți va furniza o dovadă a casării.
  • Următorul pas este radierea mașinii.
  • Vii apoi cu dovada radierii la agentul tău Renault.
  • Îți comanzi un automobil Renault nou, folosind prima de casare în valoare de 6.500 lei.

3. Ce mașini pot fi casate?

Poți casa o mașină care trebuie să aibă cel puțin 8 ani vechime, și anume să fie înmatriculată înainte de 31 decembrie 2009, pentru prima dată în România.

4. Câte tichete pot folosi pentru achiziția unui automobil nou?

Poți folosi un singur tichet (în valoare de 6.500 lei) pentru a cumpăra o mașină noua prin Programul Rabla 2017. Nu există posibilitatea cumulării mai multor tichete.

5. Care este valoarea primei de casare?

Prima de casare în cadrul programului Rabla 2017 pentru automobilele cu motoare termice (nu electrice) este de 6.500 lei (aproximativ 1.450 euro).

6. Ce automobile cu motoare termice sunt eligibile pentru Rabla 2017?

O noutate comparativ cu anul trecut este obligativitatea ca mașina achiziționată prin programul Rabla să emită cel mult 130 de grame de dioxid de carbon pe kilometru. În plus, programul de anul acesta prevede acordarea unui bonus de 1.000 de lei (aproximativ 220 de euro) în cazul în care mașina emite cel mult 98 grame CO2/km.

Vezi aici oferta Renault pentru Programul Rabla 2017.

7. Prețurile afișate pe site pentru automobile Renault au prima de casare inclusă?

Da, prețurile afișate pe site, în zona de promoții (click aici pentru a le vedea) includ valoarea primei de casare precum și eventualele reduceri în vigoare oferite de Renault.

Cu toate acestea, în alte zone ale site-ului, cum ar fi configuratorul, prețurile afișate nu includ prima de casare. Verifică existența mențiunii “preț prin Programul Rabla” în pagina respectivă.

8. Vreau să cumpăr un automobil electric dar nu am o mașină de casat. Care este valoarea primei de casare?

Dacă vrei să cumperi un automobil electric, vei primi garantat un bonus în valoare de 45.000 lei (adică aproximativ 10.000 euro) fără a avea obligația de a casa un automobil vechi.

9. Vreau să cumpăr un automobil electric dar am și un automobil de casat. Care este valoarea primei de casare?

Dacă vrei să cumperi un automobil electric și ai o mașină de casat vei primi garantat un bonus în valoare de 45.000 lei (adică aproximativ 10.000 euro) și prima de casare în valoare de aproximativ 1.450 euro. Vei primi, cumulat un bonus de aproximativ 11.450 euro. 

10. Ce fac dacă nu am o mașină pentru casat?

Completează formularul de aici și selectează opțiunea respectivă. Vom încerca să te ajutăm.

11. Ce fac dacă am o mașină de casat dar nu vreau să cumpăr o mașină nouă?

Completează formularul de aici și selectează opțiunea respectivă. Vom încerca să te ajutăm.

12. Pot să achiziționez o mașină prin programul Rabla prin finanțare / leasing?

Da, poți achiziționa o mașină cu finanțare. Pentru mai multe informații despre achiziția printr-un program de finanțare (credit, leasing, etc) contactează un agent Renault.

13. Sunt interesat de o mașină second hand (la mâna a doua).

Nu poți achiziționa un automobil second hand (la mâna a doua) prin Programul Rabla. Poți însă să contactezi un agent Renault (vezi lista aici) care te poate ajuta cu mai multe informații despre automobilele second hand. 

Nu ai găsit răspunsul la o întrebare?