"Laboratorul Heudiasyc, în conformitate cu strategia de supraveghere UTC şi CNRS, a lucrattimp de peste douăzeci de ani pe subiectul vehiculului inteligent. Ne-am asociat de câțiva ani cu Renault pentru teme legate de percepție și localizare,deoarece avem o viziune comună a problemelor științei și tehnologiei. În plus, laboratorul comun va folosi platformele de vehicul autonom Heudiasyc, care au la bază modelul Renault ZOE, finanțat în cadrul Equipex ROBOTEX (echipament deexcelență), cu sprijinul Région Hauts de France şi FEDR (fonduri europene). Testele rutiere vor fi considerate ca făcând parte dintr-un parteneriat cu autoritățile locale", spune Ali CHARARA, directorul laboratorului Heudiasyc.

Laboratorul SIVA a fost inaugurat pe 3 martie 2017 la Compiègne, în prezenta unor personalități politice și reprezentanți ai CNRS, UTC şi Renault.

Despre Grup Renault

Constructor auto din 1898, Grupul Renault este un grup internațional prezent în 127 de țări care a vândut aproape 3,2 milioane de vehicule în 2016. Pentru a face față provocărilor tehnologice majore ale viitorului și a continua strategia de creșter profitabilă, grupul se bazează pe dezvoltarea sa internațională, complementaritatea celor trei mărci (Renault, Dacia şi Renault Samsung Motors), vehiculul electric și alianța sa unică cu Nissan. Cu o nouă echipa în Formulă 1 şi un angajament puternic în Formula E, Renault consideră motorsportul un vector de inovație şi de promovare a mărcii.

Despre l’UTC

Universitatea de Tehnologie Compiègne este construită pe o pedagogie a autonomiei şi a cercetării tehnologice interdisciplinare orientate spre inovație.

Despre CNRS

Organizaţie de cercetare de referinţă în Europa şi în lume, CNRS îşi îndeplineşte misiunea principala de a susţine dezvoltarea ştiinţei, bazându-se pe toate disciplinele sale şi pe capacităţile sale de a coordona şi de a le federaliza.

Despre Heudiasyc

Heudiasyc (Heuristics and Diagnostics for Complex Systems), unitate de cercetare comună a Universităţii de Tehnologie Compiègne (UTC) şi a CNRS, îşi desfăşoară activitatea în domeniul ştiinţei şi Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, şi mai exact -  informatică, automatizări, robotică, procesul de luare a deciziilor şi de procesare a imaginii.