Formula Renault

Încă de la vârsta de 16 ani, tinerii piloți sportivi au de înfruntat un mediu extrem de competitiv. Aceștia trebuie să înțeleagă cum funcționează o mașină de curse pentru a obține performanțe maxime și să învețe să facă față presiunii unei curse. La Formula Renault, aceștia învață repede noțiunile elementare ale profesiei la volanul unor monoposturi echipate cu motoare de 2 L și 16 valve, cu o putere de 210 cp, o cutie de viteze secvențială și comenzi pe volan.

Vechea zicală că durează un sezon să înveți și încă un sezon să câștigi pare acum depășită. Înființată în urmă cu 45 de ani, Formula Renault a fost mereu gata să răspundă nevoilor în continuă schimbare ale piloților de karting sau ai altor discipline pentru începători. Deoarece vârsta medie de începere a carierei în Formula 1 s-a redus considerabil în ultimii ani, s-a redus, în consecință, și durata pregătirii. Formula Renault, o adevărată școală de piloți de monoposturi, scoate la iveală sau confirmă foarte rapid talentul tinerilor piloți.

 

Fă cunoștință cu piloții

Ești un obișnuit al World Series by Renault? Poate că ai avut norocul să întâlnești la boxe tineri talentați care au devenit mai târziu piloți celebri: Daniel Ricciardo, Sebastian Vettel, precum și Kevin Magnussen și Carlos Sainz - campioni la Formula Renault 3.5, edițiile 2013 și 2014.
O veritabilă școală pentru campioni, disciplina monopost Renault este una dintre cele mai bune trambuline.

Aruncă o privire la palmaresul complet la World Series by Renault din 2005 încoace.