O frumusețe electrică

DeZir este acționată de un motor electric montat în poziție mediană—posterioară pentru o distribuție optimă a greutății pe roțile din față și din spate. Bateria 24 kWh cu litiu—ion oferă mașinii o autonomie de aproximativ 160 de kilometri.

Răcirea bateriei este asigurată nu doar de aerul orientat din fața către spatele mașinii, ci și de fluxul de aer ce pătrunde prin prizele de aer laterale ascunse în spatele panourilor din aluminiu, pe fiecare latură a caroseriei.

Același motor echipează și mașinile electrice produse de Renault, deși evoluția a permis ca puterea și cuplul său să fie sporite la 110 kW (150 ch) și respectiv la 226 Nm. 

Pentru a optimiza nivelul de performanță, echipele de design tehnic ale Renault au păstrat greutatea conceptului DeZir la minim. Caroseria este realizată din Kevlar, iar cadrul tubular din oțel este similar cu cel utilizat la mașina de curse Mégane Trophy.

Aerodinamica DeZir a fost și ea îmbunătățită, datorită carenajului complet al șasiului și datorită unui difuzor de aer amplasat în spate. Rezultatul acestui proces înseamnă un coeficient de rezistență la înaintare (Cd) de 0.25, precum și o accelerația extraordinară. Conceptul auto DeZir este capabil să atingă 100 km/h în doar cinci secunde.

Pachetul de eficiență energetică al DeZir include și recuperarea energiei de decelerare. Tehnologia pe care o folosește se bazează pe aceleași principii ca și KERS (Kinetic Energy Recovery System – Sistemul de Recuperare a Energiei Cinetice) din Formula 1. Când mașina decelerează, energia cinetică este recuperată și este depozitată în baterie. În cazul DeZir, această energie poate fi apoi utilizată de șofer pentru a furniza o creștere temporară de putere într-un moment ales de el, utilizând un buton amplasat pe volan.

Plăcerea condusului este sporită și de designul interfeței șoferului. Bordul redă vizual senzațiile simțite de roată cu ajutorul unui ecran grafic care afișează datele primite de la accelerometru și de la senzorii de viteză.

Renault CLIO

Inspirat de DeZir